Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Primetel: Nova η αντιLTV

Tα 46 κανάλια που προσφέρει το full-pack της Nova Κύπρου επιστρατεύει η Primetel ως αντιστάθμισμα στη λύση της συνεργασίας της με την LTV και τη διακοπή της μετάδοσης των καναλιών της από την πλατφόρμα.

Όπως πληροφορούμαστε, όσοι συνδρομητές της Primetel πλήρωναν για τα κανάλια της LTV, από την 1η Νοεμβρίου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο full pack της Νova μία συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Multichoice Ελλάδας. 


Τα κανάλια του full-pack της Νova: 

 
Σφαγή για τα δικαιώματα
 
Εκεί που όλα έδειχναν πως LTV, Primetel, CYTA μπορεί να κατέληγαν σε μία συμφωνία για μετάδοση όλων των αγώνων από όλες τις πλατφόρμες, η κίνηση που έκανε η Primetel να διακόψει τη συνεργασία της με την LTV ξεκινά ένα νέο πόλεμο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Μπορεί μέχρι το 2013 τα δικαιώματα των αγώνων ομάδων Α κατηγορίας να έχουν κατοχυρωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι το 2016, ωστόσο δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να επιχειρήσουν αν σπάσουν τα συμβόλαια τους. Πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, ανέφεραν πως δεν αποκλείεται Primetel και CYTA να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης των δικαιωμάτων χωρίς να σκεφτούν το κόστος. 

Από τις εξελίξεις πάντως, οι μόνες κερδισμένες θα είναι οι ομάδες οι οποίες θα δεχθούν γερές προσφορές. Σταθμό στην όλη κατάσταση αναμένεται να αποτελέσει η κατάληξη της προσφυγής της Ομόνοιας κατά της συμφωνίας με την LTV η οποία έχει πάρει τη δικαστική οδό. Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη απόφαση αν είναι θετική για την Ομόνοια να αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες ομάδες να σπάσουν τις ισχύουσες συμφωνίες τους. Ανάλογη αντίδραση είχαμε ήδη από την ΑΕΛ.  

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
Τρεις πλατφόρμες έχουν εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των ομάδων Α΄ κατηγορίας και ορισμένων Β΄ κατηγορίας. Οι συμφωνίες ισχύουν για την περίοδο 2010 – 2013, ενώ ήδη ορισμένοι έχουν συνάψει συμφωνίες και για την περίοδο 2013 – 2016. Ας δούμε που παίζει τι.

LTV
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
Ανόρθωση
Εθνικός Άχνας
ΑΕΛ
ΑΛΚΗ
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Ερμής Αραδίππου
Ακρίτας
Χαλκάνορας

PRIMETEL
Απόλλων
ΑΠΟΠ Κινύρας
ΑΠΕΠ
Άρης
Αθλητική Ένωση Πάφου

CYTAVISION  
2010 – 2013:
ΑΕΚ
Ένωση
Δόξα
Νέα Σαλαμίνα
Ομόνοια Αραδίππου
Οθέλλος
ΠΑΕΕΚ
Ονήσιλλος
ΑΣΙΛ

2013 – 2016:
ΑΕΛ
ΑΕΚ
Ένωση
Εθνικός
Σαλαμίνα
Α.Ε. Πάφου
Άρης
Δόξα
Ατρόμητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου