Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Lidl: Ο Ορφανίδης δεν είναι πελάτης μας

Δεν θα θυσιάσουμε ποιότητα για τη φθήνια
Σύντομα ανακοινώνει ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4/11
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσλήψεις
 
Αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Χρίστου Ορφανίδη εκτελεστικού προέδρου των Υπεραγορών Ορφανίδη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η παρουσία της Lidl δεν θα επηρεάσει την εταιρεία του, άφησε σε συνέντευξη του στο InBusinessNews ο CEO της γερμανικής εταιρείας στην Κύπρο Ιωάννης Μινάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν τους απασχολεί το πώς τους αντιμετωπίζουν οι ανταγωνιστές του, αλλά το πώς θα τους αντιμετωπίσουν οι πελάτες τους. «Καλούμε το κοινό από τις 4 Νοεμβρίου να έρθει στα καταστήματα μας και να δοκιμάσει την εμπειρία Lidl. Κοντά μας θα βιώσει μια διαφορετική εμπειρία ψωνίσματος η οποία είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί και θα εκτιμηθεί από το κοινό», ανέφερε. 


Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Χρίστου Ορφανίδη ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να είναι η φθηνότερη υπεραγορά της Κύπρου ο κ. Μινάκης απάντησε ότι πρώτιστος τους στόχος είναι να πωλούν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα. «Στα Lidl να είστε σίγουροι πως δεν θα δείτε φθηνά προϊόντα τα οποία δεν θα είναι ποιοτικά. Η ποιότητα και η φθήνια είναι τα ισχυρά μας όπλα», είπε. 

Απαντώντας σε ερώτημα όσον αφορά στο πόσα καταστήματα θα ανοίξουν στις 4 Νοεμβρίου που θα γίνουν τα εγκαίνια της εταιρείας, ο κ, Μινάκης μας παρέπεμψε στο επόμενο δελτίο τύπου που θα εκδώσει η εταιρεία στις επόμενες μέρες. «Ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση για τον αριθμό των καταστημάτων που θα ανοίξουν αρχικά. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε σε όλη την Κύπρο και για το λόγο αυτό όπως βλέπετε και στις εφημερίδες ζητάμε συνεχώς προσωπικό το οποίο πρώτα θέλουμε να εκπαιδεύσουμε και ακολούθως να το ρίξουμε στο στίβο του λιανικού εμπορίου», ανέφερε. 

Παράλληλα αποκάλυψε ότι σε δεύτερη φάση θα επεκταθούν και στην Πάφο που είναι η μοναδική επαρχία που έμεινε εκτός στα επεκτατικά τους σχέδια της πρώτης φάσης. 

Ο κ. Μινάκης αν και του ζητήθηκε προτίμησε να αφήσει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά στα μερίδια αγοράς που στοχεύουν στην Κύπρο, άφησε όμως να νοηθεί πως στόχος τους είναι πάντα η πρωτιά κάτι που στοχεύουν σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται η εταιρεία. 

Επιπρόσθετα δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το κατά πόσον η εταιρεία του θα συμμετέχει στο Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Εμπορίου, σημειώνοντας πως είναι κάτι το οποίο εξετάζεται. 

Τέλος, σημείωσε ότι το Κέντρο Διανομής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενώ καταλήγοντας είπε ότι οι προσλήψεις στην Lidl Κύπρου πλησιάζουν τις 500 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου