Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η BMW και η Peugeot ετοιμάζουν υβριδικό

Όπως δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο TopSpeed, BMW και Peugeot έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός υβριδικού, προσθιοκίνητου μοντέλου. 

Οι δυο εταιρείες θα δουλέψουν από κοινού σε μια προσπάθεια να κατασκευάσουν τα διάφορα μέρη του υβριδικού μοντέλου κρατώντας τα κόστη όσο πιο χαμηλά γίνεται, με στόχο το τελικό προϊόν να είναι οικονομικά προσιτό σε ένα ευρύτερο φάσμα υποψήφιων αγοραστών. 


Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού τόσο η BMW, όσο και η Peugeot έχουν δηλώσει επανηλειμμένα την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν υβριδικά μοντέλα στο εγγύς μέλλον. 

Όπως υποστηρίζει το TopSpeed, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδεχόμενο το υβριδικό σύστημα που θα αναπτυχθεί να εξοπλίσει τα μοντέλα της Mini, η οποία ανήκει στον όμιλο της BMW. 

Τα υβριδικά πρωτότυπα μοντέλα που σχεδίασε μέχρι τώρα η Peugeot είχαν την κίνηση από τους ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς, ενώ οι μπροστινοί είναι συνδεδεμένοι με κινητήρα εσωτερικής καύσης, οπότε και για τη γαλλική εταιρεία, η συνεργασία αυτή είναι ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός. 

Ήδη από τον Φεβρουάριο οι δυο εταιρείες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη από κοινού ενός τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα που να τηρεί τις προδιαγραφές ΕU 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου