Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Απόφαση βόμβα από PrimeΤel!

• Τερματίζει συνεργασία με LTV
• Έκτακτη συνεδρία στο κανάλι των Πυργών
 
Με σημερινή ανακοίνωση βόμβα στον ημερήσιο τύπο η PrimeΤel ανακοίνωσε την απόφαση της να τερματίσει τη συνεργασία της από τις 31 Οκτωβρίου του 2010, με τη Lumiere TV Public Company Ltd, πάροχο των καναλιών LTV, LTV2, LTV3, ALFA, LTVSports1 και LTVSports2. Όπως αναφέρει ο λόγος που προέβη σε αυτή την κίνηση είναι το ότι σύμφωνα με την ίδια η LTV δημιούργησε νέα κανάλια και επιπλέον συνδρομές, τόσο για τις πλατφόρμες, όσο και για τους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους. 


«Συγκεκριμένα ξεκίνησε δημιουργώντας τα κανάλια LTV και ALFA, στη συνέχεια προχώρησε με τη δημιουργία ακόμα τεσσάρων καναλιών και πρόσφατα με ακόμη δύο κανάλια. Η PrimeΤel θεωρεί ότι αυτή η πρακτική αποτελεί επιπλέον επιβάρυνσης του Κυπρίου ποδοσφαιρόφιλου και τηλεθεατή και για αυτό η εταιρεία επιλέγει να μην συμμετέχει», εξηγεί. 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως με βάση πρόσφατες δηλώσεις του CEO της PrimeΤel Ερμή Στεφάνου, η LTV λάμβανε από της εταιρεία του €4,5 εκ. σε ετήσια βάση ενώ €11 εκ. έδινε στο κανάλι των Πυργών η Cytavision. 

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση η PrimeΤel αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφή τόσο με τη Cyta, όσο και με την LTV με στόχο να πετύχει την ενοποιημένη μετάδοση των αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου που θα επιτρέψει σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ανεξαρτήτως πλατφόρμας να παρακολουθούν όλο το κυπριακό ποδόσφαιρο με μία μόνο συνδρομή. 

Ως γνωστό η PrimeTel με τα υφιστάμενα δεδομένα έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για τους συνδρομητές της και χωρίς επιπλέον χρέωση, τη ζωντανή μετάδοση των εντός έδρας αγώνων 5 κυπριακών ομάδων (Απόλλων Λεμεσού, ΑΠΟΠ Κινύρα, ΑΕΠ, ΑΠΕΠ και Άρη Λεμεσού) αλλά και του καλύτερου αγώνα της Τρίτης στο Uefa Champions League. 

Σε μια άλλη εξέλιξη όπως έγραψε από το πρωί το InBusinessNews το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο βρίσκεται έπειτα από καταγγελία που έγινε ενώπιον  της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού. 

Τέλος, σε ότι αφορά την απάντηση της LTV στην ανακοίνωση της PrimeTel όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπάρχει έντονη ενόχληση και δυσφορία και δεν αποκλείεται σήμερα ή το αργότερο αύριο να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή μα πληρωμένη διαφημιστική καταχώρηση στον ημερήσιο τύπο. Το απόγευμα πάντως όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει συγκληθεί έκτακτη συνεδρία του ΔΣ της εταιρείας για να μελετήσει τα νέα δεδομένα που έχει ενώπιον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου