Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Χάστε βάρος χωρίς να παραλείπετε γεύματα!

Αν θέλετε να χάσετε βάρος τότε μειώστε τη συνολική πρόσληψη ενέργειας, περιορίζοντας παχυντικά τρόφιμα και αντικαθιστώντας τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες με άλλα που έχουν λιγότερες. Έτσι θα καταφέρετε να γλιτώσετε 500 θερμίδες ημερησίως, μπορείτε να χάσετε 1/2 κιλό την εβδομάδα!
 
Έξυπνες αντικαταστάσεις
Περιορίστε τις θερμίδες που παίρνετε και αντικαταστείτε τις θερμιδογόνες τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη ή αλκοόλ.
 
Τρώτε και πίνετε προϊόντα που είναι άπαχα ή με χαμηλότερα λιπαρά.
 
Αντί για βούτυρο στο ψωμί, βάλτε φυτική μαργαρίνη, ενώ αντικατάστησε το κρεμώδες τυρί με άπαχο spread τυριού 
 
Αντί για πλήρη μαγιονέζα, χρησιμοποίησε light, ή στραγγιστό γιαούρτι, ενώ για τα σάντουιτς προτίμησε τη μουστάρδα και αντί για λαδολέμονο στα ψάρια, πείτε ναι στη μουστάρδα με λεμόνι. 
Όταν θα φάτε ζυμαρικά προτιμήστε τα ολικής άλεσης . Όσο αφόρα τις σάλτσες αντικαταστείτε τις σπιτικές σάλτσες με λαχανικά, μουστάρδα, κάρι σε σκόνη ή γιαούρτι.
 
Βάλτε ελαιόλαδο στις σαλάτες με το κουταλάκι, προσθέτοντας λεμόνι ή ξίδι για περισσότερη γεύση.
 
Προτίμησε τα άπαχα κόκκινα κρέατα και πουλερικά. Οπωσδήποτε αφαιρέστε το δέρμα και τα εμφανή λίπη τους πριν από το μαγείρεμα.
 
Επίλεξε κιμά από άπαχο μοσχάρι, φιλέτο πουλερικών ή σόγιας. Απόφυγε τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος.
 
Προτιμείστε να τρώτε φαγητά  του  ατμού, στο φούρνο ή στη σχάρα. Αν πρέπει οπωσδήποτε να φάτε τηγανιτό φαγητό τηγανίστε το στη φριτέζα, που τηγανίζει με λίγο ελαιόλαδο. Επίσης αφήστε τα τηγανιτά  τρόφιμα να στραγγίζουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
 
Ψήστε τα κρέατα και τα ψάρια σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, ώστε να μη χρειάζονται επιπρόσθετο λίπος.
 
Φτιάξε τις πατάτες βραστές ή ψητές σε αλουμινόχαρτο αντί για τηγανητές ή στο φούρνο.Όταν θα πιθυμήσετε πολύ ένα γλυκό προτιμήστε τα γλυκά του κουταλιού ή ένα παγωτό light ή παγωμένο γιαούρτι με λίγο μέλι.
 
όταν σας έρθει επιθυμία για κάτι αρμυρό προτιμήστε ποπ κορν, αντί για τα παχυντικά πατατάκια.  Επίλεξε απλούς καφέδες. Προτιμήστε να τον φτιάξετε μόνοι σας με γλυκαντική ουσία. Διότι τα επιπρόσθετα υλικά που περιέχουν οι έτοιμοι καφέδες μπορεί να σας  επιβαρύνουν με πάνω από 500 θερμίδες.
 
Όσο αφορά τα αναψυκτικά εννοείτε πως θα πίνετε μόνο light και όχι πολλά γιατί κάνουν κυτταρίτιδα. 
 
Όταν θα βγείτε για ποτάκι  προτιμήστε το κρασί και την μπύρα και προσπαθήστε να μην πείτε πάνω από δυο ποτήρια.
 
Μελετήστε και συγκρίνετε τις ετικέτες στις συσκευασίες των τυποποιημένων προϊόντων καθώς και τις διατροφικές πληροφορίες που παρέχουν πολλά καταστήματα εστίασης, ώστε να επιλέγετε γεύματα με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά και λιγότερο κρυμμένο αλάτι ή ζάχαρη.
 
Δώστε έμφαση
Μην κάνετε το λάθος να παραλείπετε κάποιο από τα βασικά γεύματα όπως για παράδειγμα να παραλείψετε εσκεμμένα το πρωινό ή το μεσημεριανό, με σκοπό να "γλιτώσετε" κάποιες επιπλέον θερμίδες. Η τακτική αυτή έχει συνήθως το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο: όχι μόνο ελαττώνει το ρυθμό των καύσεων κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει έντονη πείνα μετά τις απογευματινές ώρες, με συνέπεια την υπερκατανάλωση φαγητού, επομένως και την αύξηση του βάρους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου