Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Διαφήμιση: Τhe decision makers

Ποιοι κινούν τα νήματα των διαφημιστικών κονδυλίων στην Κύπρο

Ατελείωτες μάχες δίνουν οι εταιρείες για τον καταμερισμό της διαφήμισης, για να προλάβουν τα deadlines εφημερίδων και περιοδικών, για να μπουν στον προγραμματισμό της τηλεόρασης. Τελευταίως προστέθηκε και το διαδίκτυο. Η μάχη δίδεται σε όλο και περισσότερα επίπεδα. Η διαδικασία δεν τελειώνει ποτέ. Είναι κύκλος που γυρίζει. Και γυρίζει με ταχύτητες ασύλληπτες.

Φωτιά στο πεδίο της μάχης βάζουν, κυρίως, τα μεγάλα ονόματα, οι εταιρείες που έχουν ή διεκδικούν πρωτιές στη διαφημιστική δαπάνη. Στην πρώτη γραμμή έχουν για το σκοπό αυτό ανθρώπους που τρέχουν με χίλια για να προλάβουν. Είναι, συνήθως, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι διευθυντές μάρκετινγκ.

Οι δεύτεροι μελετούν με την ομάδα τους την αγορά και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στους πρώτους, οι οποίοι καλούνται με τη σειρά τους να πάρουν τις αποφάσεις για το πού θα καταθέσουν τα κονδύλια τους, ώστε να προβληθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οι άνθρωποι αυτοί και οι ομάδες τους κινούν τα διαφημιστικά νήματα, έχουν τις γνώσεις και τα χρήματα, που τους δίνουν την ευχέρεια να γίνονται οι decision makers για την καλύτερη διαφήμιση των προϊόντων τους.

Tο IN Communication παρουσιάζει τους decision makers των διαφημιστικών κονδυλίων. Τα μεγαλοστελέχη των εταιρειών που γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά την αγορά, στην οποία παίζουν με διαφημιστικές δαπάνες, των οποίων τα νούμερα δικαίως τις κατατάσσουν ανάμεσα στους leaders του διαφημιστικού πεδίου.  

Οι εταιρείες παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά. 

ALKIS H. HADJIKYRIAKOS (FROU FROU BISCUITS) PUBLIC LTD
Χατζηκυριάκος Άλκης/Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Ο Άλκης Χατζηκυριάκος κατέχει τη σημερινή του θέση από το 1983, έτος κατά το οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί ταυτόχρονα να παράγει, να εισάγει και να εμπορεύεται μερικά από τα πιο γνωστά κι εύγευστα προϊόντα της κυπριακής αγοράς, όπως είναι τα μπισκότα Frou Frou και οι σοκολάτες Cadbury.
Ηλιάδης Κώστας/Εμπορικός Διευθυντής
Αποτελεί το δεξί χέρι του διευθύνοντος συμβούλου στο δύσκολο έργο της προβολής των προϊόντων της εταιρείας.

ALPHA BANK CYPRUS
Κόκκινος Κωνσταντίνος/Γενικός Διευθυντής
Η πορεία του ξεκίνησε το 1977από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και συνέχισε σε διάφορες θέσεις - κλειδιά στην Alpha Τράπεζα. Το 2002 αναβαθμίστηκε σε γενικό διευθυντή, με κύρια ευθύνη την ανάπτυξη στον κυπριακό χώρο. Η θεαματική πορεία της τράπεζας στην Κύπρο οφείλεται στη δική του συμβολή κι αποτελεί το ισχυρότερο πειστήριο για τις ικανότητές του.
Χαρίτου Ειρήνη/Διευθύντρια Διεύθυνσης Μάρκετινγκ
Από το 2000 ανήκει στο δυναμικό της Alpha Bank. Περνώντας από διάφορες θέσεις ευθύνης, σήμερα εκτελεί καθήκοντα διευθύντριας διεύθυνσης μάρκετινγκ. Ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό τομέα το 1993, αρχίζοντας την καριέρα της από τον όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας στην Αθήνα και μετά στην Κύπρο. 

CHRIS CASH & CARRY - GROUP CARREFOUR
Παναγίδης Μιχάλης/Εμπορικός Διευθυντής
Βρίσκεται στον όμιλο από το 1998 και μέχρι το 2000 κατείχε τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ. Σπούδασε international business and marketing στο University of London και ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές το 2009, με μεταπτυχιακό στο ALBA Graduate Business School.

CHRISTODOULIDES BROS
Christodoulides John/Διευθύνων Σύμβουλος Christodoulides Bros Ltd - Phadisco Ltd
Ηγείται των δύο εταιρειών που ίδρυσαν ο πατέρας κι ο θείος του. Στόχος του είναι κανένα ράφι καμίας υπεραγοράς να μην μένει άδειο από τα εκατό και πλέον ηγετικά πολυεθνικά προϊόντα, που διανέμει η εταιρεία στην Κύπρο, όπως, Johnson & Johnson, Palmolive, Azax και Colgate.
Μαρκίδης Ζήνων/Γενικός Διευθυντής Αδελφοί Χριστοδουλίδη Λτδ
Σπούδασε marketing and scientific management και είναι μέλος του British Institute of Management από το 1979. Με πολυετή πείρα στην κυπριακή αγορά, εργάστηκε σε όλες τις βαθμίδες του λιανικού εμπορίου. 

CORINA SNACKS LTD
Κωνσταντίνου Μάριος/Γενικός Διευθυντής
Κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή της Corina Snacks Ltd, από τον Μάρτιο του 2010. Βρίσκεται στην εταιρεία από το 2000 και έχει περάσει από τις καρέκλες του διευθυντή μάρκετινγκ και πωλήσεων και του εμπορικού διευθυντή.

Ιακώβου Λάμπρος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Εργάστηκε στη FedEx Services από το 2000 ως το 2008, στη θέση του senior product manager and senior marketing analyst. Το 2008 συνεργάστηκε με το CIIM Λευκωσίας ως executive programs manager, ενώ το 2009 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της Corina Snacks LTD, ως διευθυντής μάρκετινγκ.

COSMOS TRADING
Ιωάννου Κωνσταντίνος/Διευθύνων Σύμβουλος
Με σημαντικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και προσόντα εγκεκριμένου λογιστή, είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW). Έχει αξιόλογη καριέρα στην κυπριακή αγορά και σημαντική προσφορά στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο. Ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του, η Cosmos Trading Ltd, είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στον τομέα του λιανεμπορίου στην κυπριακή αγορά.

Λαδόμματος Γιάννης/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Κατέχει τη θέση αυτή στην εταιρεία τα τελευταία δύο, σχεδόν, χρόνια. Έχει την ευθύνη των αλκοολούχων ποτών της εταιρείας Pernod Ricard, όπως, Absolut, Chivas, Jameson, Ballantine’s και Havana Club, αλλά και κρασιών και άλλων ποτών, όπως, Campari και Ούζο 12. Είναι, επίσης, υπεύθυνος για το αεριούχο νερό Perrier και για αρκετά brands τροφίμων, όπως, La Vache qui Rit, Elle & Vire, Old el Paso, Pillsbury, Tulip και Iceland Goodfellas.

CYTA
Καρατζιά Ρίτα/Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Κατέχει εδώ και χρόνια ένα πολύ σημαντικό πόστο κι ο ρόλος της έχει ενισχυθεί σημαντικά, αφού η CYTA δραστηριοποιείται, πλέον, όχι απλώς στην τηλεφωνία, αλλά και στην τηλεόραση και το ίντερνετ.

DICKRAN OUZOUNIAN & CO. LTD
Ουζουνιάν Δικράν/Διευθύνων Σύμβουλος
Εργάστηκε για τρία χρόνια ως διευθυντής στις εταιρείες Inchcape Plc και Toyota (GB) Ltd στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ 1990 και 2001 ανέλαβε γενικός διευθυντής κι από το 2001 διευθύνων σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση Dickran Ouzounian & Co. Ltd. Πρόκειται για μια εταιρεία με παράδοση πέραν των 110 χρόνων στην κυπριακή αγορά. Είναι αντιπρόσωποι της Toyota στην Κύπρο από το 1962.

Μελανθίου Δημήτρης/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Είναι chartered marketer του Chartered Institute of Marketing UK. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 στο τμήμα μάρκετινγκ του LloydsTSB Βank του Λονδίνου. Το 2002 εργάστηκε ως research executive στην εταιρεία Synovate στην Κύπρο και το 2004 ως brand manager στην Cosmos Trading, για τα brands Absolut vodka και Perrier sparkling water. Στη Dickran Ouzounian & Co. Ltd (Toyota & Lexus) εργάζεται από το 2007 ως διευθυντής μάρκετινγκ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
Ηλιοδώρου Δώρος/Γενικός Διευθυντής Ομίλου
Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο associate του Chartered Institute of Bankers (ACIB). Εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα από το 1984. Τον Ιούνιο του 2010 ανέλαβε γενικός διευθυντής του ομίλου, με αρμοδιότητες σε θέματα μάρκετινγκ, ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και νομικών υπηρεσιών. Παράλληλα, συμμετέχει και σε διοικητικά συμβούλια εξηρτημένων εταιρειών του ομίλου.

Παπανικολάου Ανδρέας/Διευθυντής Υπηρεσίας Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
Εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα από το 1990, με πέρασμα από διάφορα τμήματα και υπηρεσίες, όπως, δανειοδοτήσεις, επενδύσεις και μάρκετινγκ. 

FAMILY RESTAURANTS ANDREOU (MCDONALD'S™ ΚΥΠΡΟΥ)
Αντρέου Μιχάλης/Διευθύνων Σύμβουλος
Σπούδασε στο κολέγιο του Würzburg στη Γερμανία, ενώ συγχρόνως δούλευε στα McDonald’s. Έφερε την αλυσίδα στην Κύπρο το 1997 και κατάφερε, μέσα σε δύο χρόνια, να την επεκτείνει σε όλο το νησί.

Αντρέου Ρένος/Finance and Purchasing Manager
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Αγγλία. Για 16 χρόνια ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης fish and chips. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1997 και εργοδοτήθηκε στη McDonald’s Κύπρου, αρχικά ως purchasing manager και αργότερα ως finance and purchasing manager.

Μενελάου Έλενα/Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Αποφοίτησε από το Oxford Brookes University στην Αγγλία, με πτυχίο στο business administration & marketing management. Μετά έδωσε έμφαση στο μάρκετινγκ, επιλέγοντας το CIM για μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Εργάζεται στην εταιρεία McDonald's™ εδώ και 11 χρόνια.

FAIRWAYS GROUP
Ποιηταρίδης Σάββας/Managing Director Fairways Group
Ο γιος του Σόλωνα Ποιηταρίδη πέρασε απ’ όλα τα στάδια της εταιρείας, για να φτάσει στη θέση που είναι σήμερα. Αναλαμβάνοντας τα ηνία έθεσε ως στόχο τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση της εταιρείας και τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση του πελάτη.

Χαραλάμπους Μαρίνος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Εργάζεται στον όμιλο της Fairways από το 2005, ενώ έχει εργαστεί στη CTC Argosy από το 2004 μέχρι το 2005 στη θέση του Unit Sales Manager και στην ΚΕΟ LTD από το 2000 μέχρι το 2004 ως βοηθός του διευθυντή μάρκετινγκ. 

G.P.MICHAELIDES - HENKEL
Τηλεμάχου Χριστόφορος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Κατέχει τη θέση αυτή από το 2003. Την περίοδο 1996-1998 εργάστηκε στην εταιρεία ως brand manager. Παλαιότερα εργάστηκε στις εταιρείες P.M.Tseriotis και G&P Office Systems. 

HADJIKYRIAKOS & SONS LTD
Χατζήκυριακος Σάββας/Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην οικογενειακή εταιρεία Hadjikyriakos & Sons το 1992. Ανέλαβε τα καθήκοντα του sales and marketing director το 1995.  

HOUSEMARKET SA (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ FOURLIS GROUP- FRANCHISEE OF IKEA)
Μουρουζίδης Κωνσταντίνος/Business Performance Manager IKEA CYPRUS
Εργάζεται στη Housemarket SA από το 2005. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Alpha Bank Ltd και στη Moore Stephens Chartered Accountants. Έχει σπουδάσει accounting and finance στο The London School of Economics and Political Science και κατέχει μεταπτυχιακό στο associate chartered accountant από το Institute of Chartered Accountants in England & Wales.
 
Βορκά Σοφία/Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Εργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στον Όμιλο MFS και ακολούθως ανέλαβε τη διεύθυνση μάρκετινγκ της Louis Hotels. Από το 2008 εργάζεται στην ΙΚΕΑ Κύπρου ως διευθύντρια μάρκετινγκ. Στις δραστηριότητές της εντάσσεται ο στρατηγικός σχεδιασμός μάρκετινγκ, η διαχείριση, ανάπτυξη και επικοινωνιακή πολιτική προώθησης του brand IKEA στην Κύπρο.  

JUMBO
Βακάκης Απόστολος/Διευθύνων Σύμβουλος
Το 1985 ανέλαβε τη θέση του προέδρου της πρώτης ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών, El Greco, που είχε ιδρύσει ο πατέρας του. Το 1990 πούλησε την εταιρεία στην πολυεθνική Hasbro. Συνέχισε, όμως, να τη διευθύνει και να συμμετέχει στη διοικούσα επιτροπή της Hasbro Europe. 

Το 1994 ένωσε όλες τις θυγατρικές εταιρείες - καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα, σ’ ένα ενιαίο εμπορικό σύνολο, το Jumbo. Σήμερα αποτελεί το δίκτυο της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα. 

Νικολέτος Μάκης/ Γενικός Διευθυντής & Εμπορικός Διευθυντής

ΚΕΟ
Σώζου Ηλίας/Εμπορικός Διευθυντής
Έχει εργαστεί ως διευθυντής ξενοδοχείων και διευθυντής διεθνών πωλήσεων και μάρκετινγκ σε υπεράκτιες εταιρείες. Για τρία χρόνια εργάστηκε ως διευθυντής πολυκαταστήματος στο Συγκρότημα Σιακόλας, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται ως εμπορικός διευθυντής στο συγκρότημα ΚΕΟ.  

Ευριπιώτης Γιώργος
Διευθυντής Μάρκετινγκ
Για πάνω από μια δεκαετία η καριέρα του είναι συνυφασμένη με τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτού στην Κύπρο. Κατέχει τη θέση του marketing manager της ΚΕΟ από το 2001, όπου και χειρίζεται τη στρατηγική επικοινωνίας όλων των τοπικών προϊόντων της, ενώ επιβλέπει και την εταιρική εικόνα της. Είναι, επίσης, πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου.

LANITIS BROS
Αγγελίδης Μηνάς/Διευθύνων Σύμβουλος Εργάζεται στην Coca-Cola Hellenic από το 1999, ενώ απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στον Όμιλο Unilever. Στη Coca-Cola Hellenic ξεκίνησε ως national account manager και το 2004 έγινε sales manager Athens region. Τον Φεβρουάριο του 2005 έγινε country sales director. Κατέχει μεταπτυχιακό στο industrial relations.

Χριστοδουλάκης Χριστόδουλος/Εμπορικός Διευθυντής
Ανέλαβε μόλις πρόσφατα, την 1η Οκτωβρίου, το πόστο του εμπορικού διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη από την εταιρεία. Ο κ. Χριστοδουλάκης ήταν, μέχρι πρόσφατα, integration director της Pepsi στη Ρουμανία. 

LOUNIC
Λουκάς Χριστοδούλου/ Managing Director
Μαρία Χριστοδούλου/ Managing Director
Ερατώ Χριστοδούλου/ Managing Director

Η εταιρεία Lounic διευθύνεται από τα αδέλφια Λούκα, Μαρία και Ερατώ Χριστοδούλου. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πατέρα τους Νίκο το 1966. Μετά το πέρας των σπουδών τους, από το 1990 κι έπειτα, ανέλαβαν δουλειά στην εταιρεία. Η Μαρία είναι director of Finance, η Ερατώ marketing director και ο Λούκας έχει την ευθύνη για τις πωλήσεις, εισαγωγές και αντιπροσωπείες της εταιρείας.

MARFIN LAIKI BANK
Χριστοφίδης Λουκάς/Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας
Εργάζεται στον όμιλο από το 1992. Τα συγκεκριμένα καθήκοντα ανέλαβε από τον περασμένο Οκτώβριο. Υπό την ευθύνη του βρίσκονται το τμήμα μάρκετινγκ, το τμήμα Τύπου και δημοσίων σχέσεων και το πολιτιστικό κέντρο του ομίλου. Προηγουμένως διηύθυνε το τμήμα πιστωτικών καρτών.

Ερμογενίδης Λίνος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2009, ενώ εργάζεται στον όμιλο από το 2000. Εργάστηκε,μεταξύ άλλων, στο διαφημιστικό γραφείο Leo Burnett στην Κύπρο. Κατέχει πτυχίο science in advertising και μεταπτυχιακό στο arts in advertising από το Πανεπιστήμιο του Texas. 

MPM GROUP
Μιχαηλίδης Πέτρος/Διευθύνων Σύμβουλος Μιχαήλ Π. Μιχαηλίδης Λτδ
Άξιος συνεχιστής του πατέρα του και ιδρυτή του ομίλου, Μιχαλάκη Μιχαηλίδη, ο οποίος συμμετέχει, μέχρι σήμερα, στη διοίκησή του. Μαζί με την αδελφή του Νινώ διοικούν με επιτυχία την MPM Group.

Παπαδόπουλος Τόμις
Διευθυντής Μάρκετινγκ Μιχαήλ Π. Μιχαηλίδης Λτδ
Εργάζεται στον όμιλο από το 1997 και κατέχει τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ. Το διάστημα 1991 - 1996 εργάστηκε σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Μιχαηλίδης Αντώνης/Διευθύνων Σύμβουλος MPM Eurocars
Ο Αντώνης Μιχαηλίδης συνεχίζει το έργο, που ανέλαβε από τον πεθερό του, στα ηνία της MPM Eurocars Ltd, που εισάγει και διανέμει τα αυτοκίνητα και τα σκούτερ της Peugeot, θαλάσσια σκάφη και ελαστικά.

Μιχαηλίδου Φανή/Γενική Διευθύντρια MPM Eurocars Ltd
Βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2005. Παλαιότερα εργάστηκε στη Parfums et Beaute Hellas Ltd ως διευθύντρια του brand Lancôme. Σπούδασε management science στο The London School of Economics και κατέχει μεταπτυχιακό στο business administration.

Μιχαηλίδου Νινώ/ Διευθύνουσα Σύμβουλος House of Beauty Ltd
Η Νινώ Μιχαηλίδου ηγείται της εταιρείας House of Beauty Ltd (HOB), η οποία δραστηριοποιείται από το 1999 σε συνεργασία με τη CTC, στον τομέα των καλλυντικών. Μερικά από τα προϊόντα της είναι: Lancôme, Helena Rubinstein, Biotherm, Yves Saint Laurent και Giorgio Armani.

NKS GROUP
CYPRUS TRADING CORPORATION LTD
Λουκαΐδης Μάριος/Διευθύνων Σύμβουλος
Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές καριέρας στην Κύπρο. Άριστος γνώστης της κυπριακής αγοράς, διαθέτει την ικανότητα να παρακολουθεί τις τάσεις στις διαφορετικές κατηγορίες που χειρίζεται, από αυτοκίνητα, μέχρι τρόφιμα και ηλεκτρικές συσκευές.
 
AUTOMOTIVE
Δήμου Δονάτος/Business Unit Manager Volvo
Σπούδασε φυσική αγωγή στο Κίεβο και έκανε μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά. Κατέχει διδακτορικό στις παιδαγωγικές επιστήμες, ενώ πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων. Βρίσκεται στον Όμιλο Σιακόλα από το 2003. Παλαιότερα εργάστηκε στη Kyriacos P. Parpas Cityspa Ltd και στην Omas Overseas Co (Kiev Ukraine).

Κοζάκος Γιώργος/ Hyundai Brand Manager
Ο Γιώργος Κοζάκος εργάζεται στον Όμιλο Σιακόλα ως brand manager της Hyundai από το 1996. Την περίοδο 1992-1996 εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση G&S Kozakos Carriers Ltd.

SCANDIA
Αθανασίου Στέλιος/Γενικός Διευθυντής
Ξεκίνησε στη Scandia το 1981 από το τεχνικό τμήμα. Ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή το 2002. Η Scandia είναι μέλος της Cyprus Trading Corporation, που είναι ανάμεσα στις πιο σημαντικές εταιρείες εμπορίου στην Κύπρο.

ARGOSY TRADING COMPANY LTD
Δημητριάδης Γιώργος/ Γενικός Διευθυντής
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Argosy Trading Company Ltd στις αρχές του 1976 ως εργάτης αποθήκης. Πέρασε από διάφορες θέσεις, αποκτώντας σημαντικότατη εμπειρία για τον οργανισμό, με αποτέλεσμα στην πορεία να καταλήξει στο σημερινό του πόστο. Είδε την εταιρεία να μεγαλώνει, να εξελίσσεται και να γίνεται μέλος του Ομίλου CTC.

Πίσσης Γιώργος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Βρίσκεται στον Όμιλο Σιακόλα από το 2003. Εργάστηκε αρχικά στην CTC και το 2007 μεταφέρθηκε στην Argosy, όπου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ.

DOMEX TRADING CO. LTD
Χατζηπαναγής Ανδρέας/Γενικός Διευθυντής
Η Domex Trading Co. Ltd είναι μέλος του Ermes Group από το 1989. Με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή, ο Ανδρέας Χατζηπαναγής είναι υπεύθυνος για τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας, την αύξηση της αναγνωρισιμότητάς της και την προώθηση των προϊόντων και των brands της εταιρείας.

ARTVIEW COMPANY LTD
Ιωαννίδου Λία/Unit Manager & Brand Manager
Κατέχει τη θέση της unit manager της Artview Company Ltd, αλλά και της brand manager των αρωμάτων της Christian Dior στην Κύπρο, τα τελευταία πέντε χρόνια. Παλαιότερα δούλεψε ως brand manager στην Argosy Trading Company.

ERMES DEPARTMENT STORES PLC (DEBENHAMS)
Ανηλιάδης Γιώργος/Managing Director
Εργάζεται στον Όμιλο Σιακόλα από το 1995 και λόγω της εμπειρίας του κατάφερε να ηγηθεί με μεγάλη επιτυχία. Καταστήματα υπό την ευθύνη του είναι τα ZAKO, NEXT, Super Home Centers, Peacocks, Oviesse, Cortefiel, Glow, Miss Sixty, Springfield, BFCR και Fashionlink (Greece).

Επαμεινώνδας Αιμίλιος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Ηγείται του τμήματος μάρκετινγκ της Ermes από το 1997. Προηγουμένως εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα στην Αμερική, ενώ διετέλεσε για σειρά ετών διευθυντής μάρκετινγκ της Interamerican Insurance Co. Για χρόνια είναι επίτιμο μέλος του American Institute of Marketing και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου, του οποίου διετέλεσε και αναπληρωτής πρόεδρος.

THE MALL
Χοιρομερίδης Μάριος/Γενικός Διευθυντής
Εργάζεται στο The Mall από το 2007. Παλαιότερα ήταν γενικός διευθυντής της εταιρείας Pafilia Services Ltd, ενώ έχει εργαστεί ως marketing communications officer στην  International Computers Ltd.

Βιλανίδης Νεκτάριος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Σπούδασε jazz/commercial music στο Five Towns College και έκανε το μεταπτυχιακό του στo media studies. Πριν αναλάβει τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ στο The Mall εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην ΜΤΝ Κύπρου και στο Frederic Institute of Technology. 

MTN
Μηνά Χιώτη Στέφανη/Chief Μarketing Officer
Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη διοίκηση επιχειρήσεων και την ψυχολογία στις ΗΠΑ, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως business consultant σε εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Phoenix της Arizona. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές (MBA) στο πανεπιστήμιο INSEAD (Fontainebleau) στη Γαλλία κι ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο και εργοδοτήθηκε στην ΜΤΝ.
Μιχαήλ Μάρλεν/Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Ξεκίνησε την καριέρα της το 2000 από τη Logosnet Technologies ως marketing executive και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε στη θέση marketing manager. Από το 2004 είναι μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της ΜΤΝ Κυπρου και κατέχει τη θέση του ανώτερου διευθυντή επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. 

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Παπαέλληνας Χρήστος/Εκτελεστικός Διευθυντής Παπαέλληνας & Σία Λτδ
Παρέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Ανδρέα Παπαέλληνα και χειρίζεται τα κονδύλια ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους του τόπου.

Κουρή Χρυστάλα/Διευθύντρια Μάρκετινγκ Χ.Α. Παπαέλληνας & Σία
Ξεκίνησε ως brand manager των προϊόντων της εταιρείας Σαράντης, τα οποία διανέμει η Χ.Α. Παπαέλληνας. Σήμερα έχει τη διεύθυνση του μάρκετινγκ όλων των προϊόντων της εταιρείας, τις ομάδες μάρκετινγκ των καλλυντικών, των Beauty Line και των Fast Moving Consumer Goods.

Βασιλείου Σιάκ/Διευθυντής Μάρκετινγκ ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Οι υπεραγορές ΑλφαΜεγα υπάγονται στην εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική. Ο Σιάκ Βασιλείου βρίσκεται στη θέση αυτή από το 1999. Την περίοδο 1994 - 1998, εργάστηκε στις ΗΠΑ ως assistant director for media and technology στο NSU.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Φωτιάδης Αλέξης/Διευθύνων Σύμβουλος Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ
Κρατά τα ηνία της εταιρείας Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ, που αποτελεί μέλος του Ομίλου Εταιρειών Φώτου Φωτιάδη. Η εταιρεία είναι ιδιαίτερη γνωστή για την «ξανθιά» αγαπημένη, την μπίρα Carlsberg. Άλλα brands υπό την ευθύνη του είναι τα Guinness, Corona, Kilkenny, Shark, χυμοί ΕΝΑ και ΚΕΑΝ, σαμπάνιες Moët, Johnny Walker, Baileys, Smirnoff, Ursus και διάφορα κρασιά.

Μαυρουδής Νίκος/Διευθυντής Μάρκετινγκ - Τομέας Μπίρας
Εργάζεται στην εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς από το 2000. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον τομέα της στην Κύπρο. Έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον τομέα των fast moving consumer goods. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει αναλάβει το τμήμα μπίρας - Carlsberg, Λέων, Corona, Guinness και Kilkenny).

Γρηγορίου Αλέξανδρος/Διευθυντής Μάρκετινγκ - Τμήμα Aλκοολούχων Ποτών
Εργάζεται στην εταιρεία από το 2003. Δούλεψε στον τομέα του business to business marketing στη Canon Business Solutions του Λονδίνου. Μερικές από τις μάρκες ποτών που χειρίζεται είναι: Johnnie Walker, J&B, White Horse, Dimple, Smirnoff, Gordon’s, Baileys και Jose Cuervo.
Ζοππής Γιώργος/Διευθυντής Μάρκετινγκ - Τομέας Μη Αλκοολούχων Ποτών και κρασιών
Εργάζεται στην εταιρεία από το 2000. Έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον τομέα των fast moving consumer goods. Μερικές από τις μάρκες ποτών που χειρίζεται είναι: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΓΡΟΣ, Χυμός ΕΝΑ, SHARK Energy Drink, Moët & Chandon, Dom Pérignon, Hennessy, κρασιά Οινοποιείου Κυπερούντας και Μπουτάρη. 

ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΗΚΑ
Σαρρής Νίκος/ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Ηγείται του Ομίλου Εύρηκα, που απαρτίζεται από τις εταιρείες Εύρηκα Λτδ - Kύπρος, Εύρηκα Ελλάς Α.Ε., Interstar Chim Ρουμανίας και Interstar Chim Ουκρανίας.

Γάλλου Κίζη Νάντια/Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Κατέχει τη θέση αυτή από τον Φεβρουάριο του 2007. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στο Miramare Beach Hotel ως sales & marketing executive και στη CLR Financial Services Ltd στη θέση της corporate communications & marketing.

Βαρνάβα Έλενα/Group Marketing & R&D Executive Director
Εργάζεται στην ΕΥΡΗΚΑ εδώ και 25 χρόνια. Είναι αδελφή του Νίκου Σαρρή. Πέρασε από διάφορα στάδια της εταιρείας και σήμερα έχει τον τίτλο της group marketing & R&D executive director. 

ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ
Πηλακούτας Χαράλαμπος/Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Πηλακούτας
Άξιος συνεχιστής της επιχείρησης, που ξεκίνησε ο πατέρας του Κόδρος Πηλακούτας. Αντιπροσωπεύει στην Κύπρο μερικές από τις κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων: BMW, Jaguar, Rolls Royce, Land Rover, Mini και  Nissan.

Σκαλιστής Άντρος/Διευθυντής Μάρκετινγκ
Εργάζεται στην εταιρεία και τον τομέα του μάρκετινγκ από το 2000. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός, αλλά η καριέρα του ξεκίνησε από τον τομέα των πωλήσεων. Ανέκαθεν το πάθος του ήταν το αυτοκίνητο, κάτι που «οδήγησε» την υπόλοιπη ζωή και την καριέρα του.

ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Κοτίδης Νίκος/ Γενικός Διευθυντής
Μανναρίδου Αγάθη/Διευθύντρια Υπηρεσιών ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Κατέχει ένα πολύ σημαντικό πόστο σε ανδροκρατούμενο τομέα. Με στόχο πάντα τη διασφάλιση της διαφάνειας και του αδιάβλητου, συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των παιχνιδιών στην Κύπρο και σε χώρες του εξωτερικού. 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΣΤΑ Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑ
Παπαέλληνας Πάρης/Πρόεδρος Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος Cyprus Pharmaceutical Organization Ltd
Οι μετοχές του οργανισμού είναι μοιρασμένες ανάμεσα στον Θάνο Κ. Παπαέλληνα και τον Πάρη Κ. Παπαέλληνα, που είναι πρόεδροι των επιχειρήσεων Ελλάδας και Κύπρου, αντίστοιχα. Ο Πάρης Παπαέλληνας ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις του οργανισμού στην Κύπρο και την Ελλάδα από το 1978. Ο οργανισμός είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Nivea, Ester Lauder, Clinique, Mac, Givenchy, Elizabeth Arden, Tampax και άλλων brands.

Παπαέλληνα Μόνικα/ Department Manager Perfumes & Cosmetics Division
Άρχισε την καριέρα της ως λειτουργός βιομηχανίας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ακολούθως ανέλαβε brand manager στην εταιρεία Thalgo Cosmetics - Parfums Givenchy κι αργότερα στην Ester Lauder. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι υπεύθυνη του τμήματος καλλυντικών κι αρωμάτων του Οργανισμού Κώστας Παπαέλληνας.  

Παντέλας Γιάννος/Εμπορικός Διευθυντής
Έχει εργαστεί στη Louis Travel Agency ως οperations incoming travel coordinator. Βρίσκεται στον Οργανισμό Παπαέλληνα από το 1994, αρχικά ως sales & marketing coordinator, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ. Από το 2007 ανέλαβε τη θέση του εμπορικού διευθυντή, με εποπτεία πωλήσεων και μάρκετινγκ.

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ
Ορφανίδης Χρίστος/Πρόεδρος ΔΣ και Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής
Επιστρέφοντας από το Λονδίνο το 1981, δημιούργησε την πρώτη υπεραγορά Ορφανίδης στη Λάρνακα. Για 30, περίπου, χρόνια τώρα θεωρείται ο market leader του λιανικού εμπορίου, ο βασιλιάς των υπεραγορών.

Ταουξή Νάσια/Διευθύντρια Μάρκετινγκ
Θέλοντας να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του μάρκετινγκ στο εξωτερικό, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια σε τράπεζα στο Λονδίνο ως διευθύντρια μάρκετινγκ. Από το 2009 εργάζεται στην Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ ως διευθύντρια μάρκετινγκ. 

PROCTER & GAMBLE
Κανέλλης Αχιλλέας/Media Director
Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1973 στο οικονομικό τμήμα της εταιρείας Αριστόβουλος Πετζετάκης πρώτα και μετά από έξι χρόνια στη Lovenbrau. Το 1985 συνέχισε την πορεία του στη Procter & Gamble. Για έξι μήνες μετακινήθηκε στη Procter & Gamble Ιταλίας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δημιούργησε το τμήμα media, του οποίου και έχει την ευθύνη μέχρι σήμερα. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Προδρόμου Δάφνη/Διευθύντρια Επικοινωνίας Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου
Επέστρεψε από τη Γαλλία, έχοντας στα χέρια της δύο μεταπτυχιακά. Ένα στην κλινική ψυχολογία και ένα στην κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν το πέρασμα από τη διεύθυνση ποιοτικών ερευνών του ΚΕΜΑ, με ειδικότητα στις έρευνες αγοράς για διαφήμιση. Επίσης, διατέλεσε account executive στη διαφημιστική εταιρεία ΓΝΩΜΗ και ακολούθως στη διεύθυνση του εμπορικού τμήματος του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΚΥΠΡΟΥ)
Λοϊζίδης Κωνσταντίνος/Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Massachusetts Institute of Technology και του Imperial College of Science and Technology. Είναι, επίσης, υπεύθυνος παρακολούθησης των εργασιών του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς σε Αίγυπτο, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών κι αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας.

Ονουφρίου Δήμητρα/Προϊστάμενη Υπηρεσίας Μάρκετινγκ
Βρίσκεται στη θέση της προϊστάμενης της υπηρεσίας μάρκετινγκ από το 2008. Προηγουμένως είχε εργαστεί για 10 χρόνια στην Ελληνική Τράπεζα ως λειτουργός της υπηρεσίας μάρκετινγκ. 

TSERIOTIS GROUP
Διογένους Αλέξανδρος/Διευθύνων Σύμβουλος UNICARS LTD
Από το 1997 μέχρι το 1999 εργάστηκε ως αναλυτής στην Alpha Finance στην Αθήνα. Από το 2002 είναι ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Unicars Ltd.

Διογένους Λοή Χριστιάνα/Διευθύνουσα Σύμβουλος Tseriotis Consumer Goods
Κατέχει πτυχίο στην κοινωνική ψυχολογία από το London School of Economics. Εργάστηκε ως management consultant στη Pricewaterhouse Coopers Ηνωμένου Βασιλείου. Με την επιστροφή της στην Κύπρο εντάχθηκε στον Όμιλο Τσεριώτη. Στα μέσα του 2007 μετακινήθηκε στην Tseriotis Consumer Goods, αναλαμβάνοντας τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Διατηρεί, επίσης, το ρόλο της ως marketing director του ομίλου Τσεριώτη.

UNILEVER GREECE
Ζαλοκώστας Γιώργος/Media Director
Kατέχει τη θέση του media director για τις εταιρείες του ομίλου Unilever στην Ελλάδα - Unilever Hellas, Ελαΐς-Unilever, Knorr Bestfoods και Algida.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο μάρκετινγκ της ΕΛΑΪΣ το 1989, αρχικά ως brand manager και στη συνέχεια ως υπεύθυνος Μέσων, ενώ από το 1996 κατείχε τη θέση του υπεύθυνου ΜΜΕ για όλο τον όμιλο Unilever στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος του Οργανισμού Διαδραστικής Επικοινωνίας IAB Hellas. 

UNIVERSAL LIFE
Μοιράνθης Κύπρος/ Βοηθός Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή & Διευθυντής Μάρκετινγκ
Από το 1995 εργάζεται στην Universal Life, με ιδιαίτερα καθήκοντα στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου. Διετέλεσε ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου, του οποίου ήταν πρόεδρος το 2004.

Ζαμπέλα Ελένη/Λειτουργός Μάρκετινγκ
Από το 1994 μέχρι το 2000 εργάστηκε στο Intercollege ως λειτουργός ερευνών, ενώ παράλληλα δίδαξε διάφορα μαθήματα του κλάδου μάρκετινγκ. Από το 2000 εργάζεται στη Universal Life ως λειτουργός μάρκετινγκ, με κύρια καθήκοντα την προβολή της εταιρείας και των προϊόντων της. 

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ
Ηλιάδης Γ. Βάσσος/Διευθυντής
Ηλιάδης Κ. Βάσσος/Διευθυντής
Χρυσοστόμου Χρύσης/Εμπορικός διευθυντής
Ηλιάδη Αλίκη/Γενική Διευθύντρια Vassos Eliades Accessories Ltd
Χαραλάμπους Ευαγόρας/Sales & Marketing Manager Vassos Eliades Accessories Ltd
Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και άλλων ειδών πολυτελείας. Ιδρύθηκε από τον Βάσσο Κ. Ηλιάδη το 1933. Οι δύο γιοι, Γιώργος και Κύπρος, ανέλαβαν στην πορεία την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Σήμερα διευθύνει η τρίτη γενιά, αποτελούμενη από τους Βάσσο Γ. Ηλιάδη, Βάσσο Κ. Ηλιάδη και Αλίκη Ηλιάδη.

VIVARTIA (CYPRUS) LTD
Καμπανελάς Μάριος/Διευθύνων Σύμβουλος
Διετέλεσε διευθυντής εξαγωγών κυπριακών βιομηχανιών από το 1975 μέχρι το 1981 και διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία The Argosy Trading Ltd. από το 1981 μέχρι το 1985. Από το 1992 μέχρι το 2002 ήταν γενικός διευθυντής της Cyprus Trading Corporation Ltd. Το 2002 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της F. W. Woolworth Ltd. Από τον Μάιο του 2007 είναι διευθύνων σύμβουλος της VIVARTIA (Cyprus) Ltd., που δημιουργήθηκε με τη συνένωση των γαλακτοβιομηχανιών Χαραλαμπίδης και Κρίστης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου