Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η δρομολογούμενη τριμερής συνάντηση μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ, του Προέδρου Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, η διαβεβαίωση του Προέδρου Χριστόφια για βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συνταξιούχων, η κατάσταση στην Eurocypria, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, η δίκη για τον φόνο του Αντη Χατζηκωστή και η υπόθεση ιατρικού φακέλου του βοηθού γενικού Εισαγγελέα Ακη Παπασάββα για τα δόντια του, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.


Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στη μέγγενη της Eurocypria» γράφει πως αν η Κύπρος καταδικαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει το κράτος να ανακτήσει τα 35 εκ. ευρώ που έδωσε στην Eurocypria. Γνωμοδότηση του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων εκφράζει επιφυλάξεις κατά πόσον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurocypria με 35 εκ. ευρώ πληροί το κριτήριο του ιδιώτη επενδυτή έτσι ώστε να μην χαρακτηριστεί ως κρατική ενίσχυση. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, που αποδίδει εκλογικές σκοπιμότητες στην κριτική Αναστασιάδη και στις αντιδηλώσεις ΔΗΣΥ.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κρύβουν παρανομίες στον χαμένο φάκελο» γράφει ότι η Αστυνομία αρχίζει σήμερα έρευνες και ανακρίσεις για την απώλεια εγγράφων από τον ιατρικό φάκελο του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και αναφέρει πως «ούτως ή άλλως είναι παράνομη η καταβολή και των 17.000 ευρώ στον Ακη Παπασάββα», ότι «ένοχη η σιωπή την οποία τηρεί το Υπουργείο Υγείας», ενώ κάνει λόγο για «μαζικές αιτήσεις πολιτών για κάλυψη εξόδων εμφυτευμένων δοντιών». Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η 17 Νοεμβρίου συγκεντρώνει πιθανότητες για την πραγματοποίηση της συνάντησης ΓΓ του ΟΗΕ, Προέδρου Χριστόφια και Τ/κ ηγέτη.

«Η Σημερινή»
υπό τον τίτλο «Η μεγάλη δίκη σήμερα ξανά από την αρχή» γράφει ότι με τέσσερις πλέον κατηγορούμενους αρχίζει σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Αντη Χατζηκωστή. Ουσιαστικά η δίκη αρχίζει και πάλιν από την αρχή, αφού η διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου θεωρείται μη γενόμενη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αφού πέτυχε να εξασφαλίσει ομογνωμία στο κόμμα στο θέμα των προτάσεων για το περιουσιακό, στρέφει τώρα το βλέμμα σε στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Η μπάλα στον Πρόεδρο» γράφει ότι στα χέρια του Προέδρου Χριστόφια ρίχνουν το βάρος των αποφάσεων για αλλαγή της εικόνας της Κυβέρνησης, η οποία σύμφωνα και με την δημοσκόπηση του «Φ» έδειξε πως χρειάζεται την άμεση λήψη διορθωτικών κινήσεων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι άσχημα μπλεξίματα έχουν όσοι γεωργοί πιαστούν να παγιδεύουν αμπελοπούλια ή άλλα άγρια πτηνά με παράνομα μέσα, αφού σε τέτοια περίπτωση πέραν από τις προβλεπόμενες ποινές, οι γεωργοί κινδυνεύουν να χάσουν μέρος ή και όλη την κρατική χορηγία που παραχωρείται μέσω του ΚΟΑΠ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κανένας χωρίς σύνταξη» γράφει ότι τη σαφή και κατηγορηματική θέση ότι κανείς δεν πρόκειται να μείνει χωρίς σύνταξη, διατύπωσε χθες η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, η οποία αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει δεύτερη δόση στο ΤΚΑ. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Χριστόφιας από το βήμα του 17ου Παγκύπριου Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ, διαβεβαίωσε ότι η κοινωνική πολιτική θα συνεχιστεί, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσημη έναρξη χθες, των εκδηλώσεων για τον 21ο Ραδιομαραθώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου