Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κυπριακή οικονομία...ώρα μηδέν...


Κυπριακή οικονομία στα αζήτητα...Τσακωμοί και φαγώματα χωρίς λύση...Και ο απλός πολίτης που συνήθως πληρώνει τα σπασμένα παραμένει θεατής μιας κατάστασης που τείνει να γίνει νοσηρή...

Από τη μια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι περιμένει τα κόμματα: 



«εάν μας ευλογήσουν (…), ελπίζω σύντομα και εμοίς να έχουμε ένα πακέτο μέτρων το οποίο να θέσουμε ενώπιον της Βουλής για έγκριση», είπε.



Δεύτερος έρχεται ο υπουργός Οικονομικών που δηλώνει πως ό,τι είχε να κάνει το έκανε και περιμένει και αυτός τα κόμματα, με το ΔΗΚΟ να του απαντά δις ότι περιμένουν ακόμα την πρόσκλησή του και ότι πρέπει να σταματήσει «να προειδοποιεί τον εαυτό του».


Και στη συνέχεια τα κόμματα...
Ο ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει «πράξη ανευθυνότητας» την απόρριψη εκ μέρους της Κυβέρνησης των εισηγήσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν - Κλοντ Τρισέ, προσθέτοντας πως «έχουμε χωνέψει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εισακούσει καμία εισήγηση ή πρόταση του ΔΗΣΥ».


Η ΕΔΕΚ λέει ότι η Κυβέρνηση «στερείται οράματος για την οικονομία και δεν έχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης», ενώ το ΕΥΡΩΚΟ καλεί σε εγκατάλειψη των επικοινωνιακών συγκρούσεων και ανάληψη ευθυνών και έργου.
Τέλος, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ σημειώνουν ότι πάση θυσία πρέπει να αποφευχθεί η υποβάθμιση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου