Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η προχθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας στον Αγιο Θεόδωρο Λάρνακας για την πάταξη του παράνομου θηράματος αμπελοπουλιών, αλλά και οι εξελίξεις γύρω από τον Κανονισμό για το απευθείας εμπόριο, είναι κυρίως τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αλλα θέματα είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, οδοντιατρικές υπηρεσίες που ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας φέρεται να χρέωσε στο κράτος και δημοσιεύματα που αφορούν το ΔΗΚΟ αλλά και το πολιτικό σκηνικό ενόψει βουλευτικών εκλογών.


Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Αμπελοπούλια της οργής'' γράφει για βεντέτα Αστυνομίας και κατοίκων του Αγιου Θεόδωρου Λάρνακας και πως οι διαστάσεις από την προχθεσινή αστυνομικών επιχείρηση έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη κοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι τιμές στην Κύπρο αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 10.5% έναντι αύξησης 2.9% που ήταν η μέση τιμή στην ευρωζώνη και 2.8% στην ΕΕ.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Αλλάξαμε και δόντια του Ακη Παπασάββα'' πως ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας «φέσωσε» το κράτος με 17.000 ευρώ για 10 εμφυτεύματα και πως εκτεθειμένος είναι ο ίδιος, όπως και οι υπηρεσίες που έσπευσαν να τον πληρώσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνελήφθηκαν ένας λοχίας και ένας υποδεκανέας που εργάζονται στις Κεντρικές Φυλακές με κατηγορίες που ήταν αδιευκρίνιστες μέχρι χθες τα μεσάνυκτα.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο ''Χρυσοφόρα επιχείρηση το εμπόριο αμπελοπουλιών'' γράφει για τα προχθεσινά επεισόδια κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στον Αγιο Θεόδωρο Λάρνακας και πως ο ετήσιος τζίρος από αυτό το εμπόριο φτάνει τα 15 εκ ευρώ ετησίως. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ε/κ αιμοδοτούν το κατοχικό καθεστώς, καθώς ο αριθμός αυτών που επισκέπτονται τα καζίνο στα κατεχόμενα καθημερινά ανέρχεται στα 1000 με 1200 άτομα.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Τον αμανέ της η Κομισιόν'' γράφει ότι σε εσωτερικό της σημείωμα για την απόφαση της Επιτροπής Νομικών του Ευρωκοινοβουλίου για τον Κανονισμό, η Κομισιόν κινδυνολογεί για να αναγκάσει το Σώμα να αποδεχθεί το απευθείας εμπόριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι δάσκαλοι ξεκινούν πόλεμο με το Υπουργείο Παιδείας και θα απέχουν από την επιμόρφωση για τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα εκπαιδευτικά συνέδρια.
Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο ''Αποσύρετε τον κανονισμό'' γράφει για την επιστολή του Προέδρου Χριστόφια προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν με την οποία ζητά αναθεώρηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το απευθείας εμπόριο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Λίβανος στηρίζει λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και αναφέρεται σε δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Λιβάνου κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο ''Ανησυχεί ο Μπαν για τις συνομιλίες'' γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ συνομίλησε τηλεφωνικά και με τους δύο ηγέτες, στους οποίους μίλησε για αργή πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες και τους παρότρυνε να κάνουν συγκεκριμένη πρόοδο. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί φωτογραφία από τις διαμαρτυρίες στη Γαλλία για την αλλαγή του συνταξιοδοτικού ορίου.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ανοίγματα ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ - ΕΥΡΩΚΟ'' με φόντο την Προεδρία της Βουλής και τις προεδρικές εκλογές, γράφει ότι αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ αρχίζουν διερευνητικές επαφές σε όλα τα επίπεδα προς τα τρία κόμματα. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου και τη συμβολή της Κύπρου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Αδειάζει τους μόνιμα διαφωνούντες το ΔΗΚΟ'' αναφέρεται σε συνέντευξη του Ακη Κλεάνθους στην εφημερίδα, στην οποία διαφωνεί κάθετα με την ερμηνεία που δίνουν ορισμένα στελέχη του κόμματος στην απόφαση του ΔΗΚΟ για το περιουσιακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι υπάρχουν απώλειες ΕΔΕΚ προς ΔΗΚΟ και πως υπάρχει εκνευρισμός στην ηγετική ομάδα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''ΕΦ: Εξαγγέλλεται το Δεκέμβριο η 19μηνη θητεία'' ότι η Αμυνα μπαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι του ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι κομμένη εδώ και καιρό η εκταμίευση ποσών για τα κυβερνητικά προγράμματα, λόγω άδειων ταμείων και πως οι οφειλές τ/κ εταιρειών για ΦΠΑ είναι πέραν των 3 εκ ευρώ.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία εφημερίδα «The Cyprus Weekly” στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Περιπλέκεται η κατάσταση για το πετρέλαιο'' αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας ότι θα αρχίσουν τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο, στη δική τους - όπως είπε - αποκλειστική περιοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου στην εφημερίδα, πως η λειτουργία των δύο αεροδρομίων της Κύπρου από έναν οργανισμό τα κάνει λιγότερο ανταγωνιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου