Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εurobank: Το success story της Κύπρου

•    Διπλασιάζει τραπεζικά κέντρα απέχοντας από λιανική
•    Δεν αποκλείει συνεργίες με άλλη τράπεζα
•    Πως σχολιάζει επέκταση σε Τουρκία
•    Πως θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

Μεγάλα σχέδια για την κυπριακή αγορά έχει η διοίκηση της Eurobank. Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Νικόλας Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος στην Κύπρο, Μιχάλης Λούης στόχος είναι ο διπλασιασμός τω τραπεζικών κέντρων που έχουν στην Κύπρο εντός των επόμενων χρόνων.

Για την ώρα λειτουργούν πέντε τραπεζικά κέντρα, δύο στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό κα ένα στη Λάρνακα ενώ πριν το τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν άλλα δύο, ένα στη Λευκωσία και στην Πάφο.

Οι δύο ισχυροί άνδρες του Ομίλου ξεκαθάρισαν πως στόχος της τράπεζας είναι να συνεχίσει την εξέλιξη χωρίς της λιανική τραπεζική στην Κύπρο δίνοντας μάλιστα κάποια στοιχεία όσον αφορά το success story την Κύπρο. Πρόσφατα η Eurobank βραβεύτηκε ως η καλύτερη τράπεζα της Κύπρου. Στο corporate banking έδωσε χορηγήσεις 800εκ. ευρώ στις κυπριακές επιχειρήσεις ενώ στο κομμάτι των διεθνών τραπεζικών εργασιών τονίστηκε ότι θα μπορούν μέσω Κύπρου να εξυπηρετούνται και οι Ρώσοι πελάτες της τράπεζας κάτι ανάλογα που γίνεται και για τους Κύπριους πελάτες στο παράρτημα της Eurobank στη Βρετανία. 

Η διοίκηση της τράπεζας εκθείασε και τους 160 εργαζόμενους, οι οποίοι όπως είπαν κατάφεραν με τις ικανότητές τους να καταστήσουν τον Οργανισμό κερδοφόρο. Διευκρίνισαν μάλιστα πως η Κύπρος αποτελεί στρατηγική επένδυση για τον Όμιλο διευκρινίζοντας πως νιώθουν ευτυχείς που βρίσκονται εδώ καθώς υπάρχει περιβάλλον φιλικό προς τις επιχειρήσεις αλλά και σωστό εποπτικό πρόσωπο. 

Απαντώντας σε ερώτηση του InBusinessNews όσον αφορά τις συνεργίες που εξετάζει η τράπεζα, o κ. Καραμούζης τόνισε πως δεν θέλει να σχολιάσει τη φημολογία προσθέτοντας πως στόχος είναι να θωρακίσουν την τράπεζα όσον το δυνατό καλύτερα, αφήνοντας να νοηθεί πως δεν αποκλείουν οποιαδήποτε συνεργασία φτάνει να αποκομίσουν επιπρόσθετα και σημαντικά οφέλη.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεκτατικά πλάνα που έχει η τράπεζα για την Τουρκία, ο κ. Καραμούζης άφησε να νοηθεί πως είναι μία αγορά που τους ενδιαφέρει πάρα πολύ και από την οποία δεν θα μπορούσαν να απέχουν καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι αν ληφθούν τα σωστά μέτρα η Ελλάδα θα εξέλθει της κρίσης.

Σύμφωνα με τους ίδιους το πρότυπο ανάπτυξης με την έντονη παρουσία του κράτους, τις ισχυρές συντεχνίες και την υπερκατανάλωση με δανεικά έχει τελειώσει. 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τόνισαν πως επιβάλλεται να γίνει εξωστρεφής χώρα, να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα, να αξιοποιήσει καλύτερα τους πόρους τη ΕΕ και να γίνει και μία ολοκληρωμένη αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου η οποία ανέρχεται σήμερα στα 270δις ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου