Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τα σχέδια του Ρώσου της Κύπρου!

• Παραμένει ακόμη άγνωστο το όνομα του
• Καταθέσεις €3,1 δις στο Συγκρότημα
• Και πως θα βοηθήσει την Τράπεζα
στη συνέχεια
 
Σαν επτασφράγιστο μυστικό κρατούν για ευνόητους λόγους στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, το όνομα του Ρώσου δισεκατομμυριούχου ο οποίος ελέγχει πλέον μέσω της εταιρείας Odella Resources το 9,7% του Συγκροτήματος. Οι πρώτες ενδείξεις όσον αφορά το όνομα του συγκεκριμένου δισεκατομμυριούχου φωτογράφιζαν τον 51 χρόνο Κροίσο και στενό φίλο του προέδρου της Chelsea Roman Abramovits, Alexander Abramov o οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου να σημειωθεί εξασφάλισε την κυπριακή υπηκοότητα μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου. 

Το όνομα του κ. Αbramov ο οποίος είναι συνιδρυτής του γκρουπ Evraz το οποίο ανάμεσα σ’ άλλα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα της Ρωσίας. διέρρευσε μέσω χρηματιστηριακών πηγών και δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Το μόνο που επιβεβαιώνει επίσημα η Τράπεζα όταν απευθυνθήκαμε σε αυτή είναι το ότι πρόκειται για Ρώσο δισεκατομμυριούχο ο οποίος δεν μένει μόνιμα στην Κύπρο, έχει δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη και κινείται στο τρίγωνο Λονδίνου-Ζυρίχης-Μονακό. 

Οι τελευταίες πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγο ότι αγοραστής του πακέτου δεν είναι ο κ. Αbramov, αλλά άλλος εξίσου επιφανής συμπατριώτης του επιχειρηματίας κάτι που θα διαφανή σίγουρο το αργότερο σε μια εβδομάδα όπως μας ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές.
Το μόνα στοιχεία που μπορούμε στο παρόν στάδιο να πούμε τα οποία φωτογραφίζουν το συγκεκριμένο επιχειρηματία είναι το ότι πώλησε πρόσφατα το μερίδιο που κατείχε σε εταιρεία που διαπραγματεύεται σε ξένο χρηματιστήριο και τα λεφτά που εισέπραξε τα οποία ανήλθαν σε €3,1 δις μπήκαν υπό τη μορφή καταθέσεων στα ταμεία της Τράπεζας Κύπρου. 

Ο Ρώσος άγνωστος Χ δεν προτίθεται λένε οι τελευταίες πληροφορίες να συμμετάσχει στο παρόν στάδιο στο ΔΣ της Τράπεζας αφού καλοί γνώστες του θέματος μας ανέφεραν ότι εμπιστεύεται πλήρως το υφιστάμενο Συμβούλιο και πιστεύει πολύ στη δυναμική του Συγκροτήματος. Εξάλλου το γεγονός ότι αγόρασε μετοχές στην τιμή των 4,90 προσφέροντας premium 22,5% τα λέει όλα για αυτό αφού η επένδυση του θεωρείται και είναι μακροχρόνια και όχι ευκαιριακή.  

Τέλος η Τράπεζα ποντάρει πάρα πολύ στη δυναμική του νέου της μεγαλομετόχου όσον αφορά στο expansion της στη Ρωσία μέσω της Uniastrum. Στην ουσία η παρουσία του νέου της μεγαλομετόχου αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στην Τράπεζα στην ρωσική αγορά και θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει πιο εύκολα τους στόχους της στη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου