Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τίτλοι τέλους για Διοικητή και υποδιοικητή της ΥΚΑΝ

Τίτλοι τέλους για τον Διοικητή και Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ. Φίλιππος Βρόντος και Γιώργος Γεωργίου απομακρύνονται από την υπηρεσία, μετά τον χθεσινό  καυγά ανάμεσα στους δύο, με αφορμή την επιχείρηση φιάσκο της ΥΚΑΝ στις 10 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Σίγμα, ο  νέος διοικητής της Υπηρεσίας είναι ο Αστυνόμος Α’ Γαβριήλ Γαβριήλ, ο οποίος υπηρετεί στην Διεύθυνση των Αδιάφθορων. 

Η  απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη, στην οποία παρακάθησαν τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο αρχηγός της Αστυνομίας.   

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά απόφυγε να αναφέρει το όνομα του νέου διοικητή, ωστόσο τόνισε ότι στην υπηρεσία θα γίνουν και άλλες, ριζικές μάλιστα αλλαγές. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, ο νέος διοικητής  θα έχει την δυνατότητα να επιλέγει ο ίδιος τους συνεργάτες του, κάτι που αναμένεται να επιφέρει την πολυπόθητη "ομόνοια" και συνεργασία στους κόλπους της ΥΚΑΝ.  

Ο Γαβριήλ Γαβριήλ είχε υπηρετήσει και στο παρελθόν στην ΥΚΑΝ, από το πόστο του Υποδιοικητή της υπηρεσίας.

Στην εκ βάθρων αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης ναρκωτικών προσανατολίζεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, μετά και το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Διοικητή και του Υποδιοικητή της ΥΚΑΝ. Αλλαγές αναμένονται και σε πρόσωπα και σε δομές, ώστε να καταστήσουν την Υπηρεσία πιο αποτελεσματική. 

Πληροφορίες φέρουν τον Αρχηγό της Αστυνομίας έτοιμο να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε ομαδική αντικατάσταση των στελεχών της Υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου