Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πινακίδες εγγραφής ή το παίρνει ο γερανός!

Αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες εγγραφής τέλος! Από την 1η Οκτωβρίου η αστυνομία προχωρεί στην πλήρη εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας η οποία διέπει τις πινακίδες οχημάτων και μοτοσικλετών. Όσοι λοιπόν κυκλοφορο’ύν χωρίς πινακίδες, θα τρέχουν να παραλάβουν τα οχήματα τους από την τροχαία, πληρώνοντας και τα έξοδα μεταφοράς!

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο  Αστυνομικός Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Δημήτρης Δημητρίου εξήγησε τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας. «Τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εξουσία όταν εντοπίζουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα που είναι σταθμευμένα σε δημόσιο χώρο ή οδό ή παραπλήσιων αυτών ή κινείται σε δημόσιο χώρο και δεν φέρει πινακίδες εγγραφής ή στις πινακίδες υπάρχει οποιοδήποτε αντικείμενο που εμποδίζει την ορατότητα των πινακίδων ή να φωτογραφηθούν οι πινακίδες ή οποιαδήποτε πινακίδα δεν συνάδει με τις πρόνοιες της νομοθεσίας, να κατακρατούν το όχημα».

Είπε ότι το όχημα θα μεταφέρεται στην συνέχεια σε χώρους εγκεκριμένους από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και συμπλήρωσε ότι ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος θα ειδοποιείται την ίδια ημέρα γραπτώς για τον χώρο όπου κατακρατείται το όχημα του για να το παραλάβει.

«Θα πρέπει να τοποθετήσει πινακίδες εγγραφής στο όχημά του, να παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη οδήγηση του οχήματός του και να καταβάλλει όλα τα έξοδα μεταφοράς του οχήματος» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου και είπε ακόμα ότι σε περίπτωση που θα παραλείψει ο ιδιοκτήτης ή ο κάτοχος του οχήματος να πληρώσει τα έξοδα μετακίνησης ή παραλείψει να το παραλάβει εντός δύο μηνών τότε το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα του θα πωλείται σε δημόσιο πλειστηριασμό ή θα καταστρέφεται ανάλογα «σύμφωνα με τις αστυνομικές διατάξεις».

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε ακόμα στην περίπτωση που το όχημα δεν θα είναι εγγεγραμμένο και είπε ότι το όχημα θα δίνεται στον ιδιοκτήτη μόνο με την προϋπόθεση ότι το όχημα θα εγγραφεί εντός της ίδιας ημέρας.

Οι νέες πινακίδες
Είπε ακόμα ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο μετά την ψήφιση της νομοθεσίας επεξεργάζεται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γραμματοσειράς που θα αναγράφονται στις πινακίδες εγγραφής και πρόσθεσε ότι όσοι ενδιαφέρονται να έχουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία κατασκευής και εγκατάστασης εγγραφής θα απευθυνθούν στον Εφορο Οδικών Μεταφορών.

Εξήγησε ακόμα ότι μόνο τα νέα εγγεγραμμένα οχήματα, υφιστάμενες μοτοσικλέτες, ταξί και φορτηγά θα φέρουν τις νέες πινακίδες εγγραφής μετά την ανακοίνωση για την έναρξη της εφαρμογής της νομοθεσίας από τον Εφορο Οδικών Μεταφορών.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός είπε σχετικά με την νέα νομοθεσία η οποία διέπει τις πινακίδες εγγραφής, ότι «η ηγεσία της Αστυνομίας θεωρεί ότι οι νέοι κανονισμοί αποτελούν ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των ανακριτικών αρχών και για τον λόγο αυτό έχει αποτεθεί στους Αστυνομικούς Διευθυντές καλώντας τους να εφαρμόσουν πιστά τις πρόνοιες των κανονισμών».

Ο κ. Κατσουνωτός εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η ουσιαστική εφαρμογή των νέων κανονισμών θα συμβάλλει προς δύο κατευθύνσεις «αφενός στην μείωση των τροχαίων παραβάσεων κατ΄επέκταση στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και αφετέρου στην πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου