Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Διαρροή στα θέματα των κρατικών εξετάσεων;

Το κατά πόσο η διαρροή του θέματος της έκθεσης των αγγλικών στις κυβερνητικές εξετάσεις έγινε εκ των προτέρων ή την τελευταία στιγμή και κατά πόσο αυτή η διαρροή μπορεί να στοιχειοθετήσει τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος από οποιοδήποτε πρόσωπο, διερευνά η Αστυνομία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κατσουνωτός.

Σε δηλώσεις του από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο Μιχάλης Κατσουνωτός είπε πως το θέμα της πιθανής διαρροής του θέματος της έκθεσης των αγγλικών προέκυψε όταν υποψήφιος στη Λεμεσό ανέφερε στην επιτηρήτρια ότι λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα, συνυποψήφια του, του είχε αποκαλύψει ποιο θα ήταν το συγκεκριμένο θέμα της έκθεσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ''μετά που εδόθησαν από την επιτηρήτρια τα δοκίμια, διαπιστώθηκε ότι το θέμα που είχε αποκαλύψει η υποψήφια, όντως ήταν το συγκεκριμένο και έτσι το πρόσωπο που του είχε εκμυστηρευθεί προηγουμένως η υποψήφια ενημέρωσε την επιτηρήτρια και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι όντως ήταν το συγκεκριμένο θέμα''.
''Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Αστυνομίας, έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τη συγκεκριμένη υποψήφια, όσο και από άλλους υποψήφιους που κατά το δεδομένο χρόνο βρίσκονταν στην αίθουσα δίνοντας το μάθημα των αγγλικών'', είπε ο κ. Κατσουνωτός, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη υποψήφια προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, στενό συγγενικό της πρόσωπο που έδινε τις ίδιες εξετάσεις στη Λευκωσία, της τηλεφώνησε στο κινητό της τηλέφωνο και της ανέφερε ποιο θα ήταν το θέμα της έκθεσης των αγγλικών, λίγο πριν αρχίσει η εξέταση.

Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό της, συνέχισε, το εν λόγω θέμα είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ άλλων υποψηφίων στο κυλικείο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των εξετάσεων στη Λευκωσία, όπου βρισκόταν το συγγενικό της πρόσωπο.

Για το λόγο αυτό, είπε ο κ. Κατσουνωτός, οι εξετάσεις της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και στη Λευκωσία. «Επικεντρώνουμε τις έρευνες μας στο να διαπιστώσουμε εάν η διαρροή έγινε εκ των προτέρων, εάν έγινε την τελευταία στιγμή και εάν η συγκεκριμένη υποψήφια γνώριζε το θέμα της έκθεσης, κατά πόσο το γνώριζε εκ των προτέρων και ποιος ο σκοπός να το αποκαλύψει το τελευταίο δευτερόλεπτο προτού παρακαθίσουν στην εξέταση του θέματος'', πρόσθεσε.

''Η έρευνα αποσκοπεί στο να διαπιστωθεί ότι όντως υπήρξε διαρροή στο θέμα των αγγλικών και κατά πόσο αυτή η διαρροή μπορεί να στοιχειοθετήσει τη διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος από οποιοδήποτε πρόσωπο'', κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου