Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Nicosia Landmark: Σε αυτούς θα ανήκει το 40 όροφο

• Ιάπωνες εκατομμυριούχοι
• Μαζί με τρεις Κύπριους επιχειρηματίες
 
Ιάπωνες επενδυτές σε συνεργασία με τρεις γνωστούς Κύπριους επιχειρηματίες,  κρύβονται πίσω από την ανέγερση του υψηλότερου κτηρίου της Κύπρου του Nicosia Landmark. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του InBusinessNews στο project θα συμμετέχει η ιαπωνέζικη εταιρεία Nihonbashi Real Estate, μαζί με την κυπριακή εταιρεία ιαπωνικών συμφερόντων Iskra Holdings στην οποία συμμετέχουν 7 Ιάπωνες επενδυτές. Όπως έχουν πληροφορηθεί πρόκειται για επιχειρηματίες με οικονομική ευρωστία οι οποίοι βλέπουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί μας και σποπεύουν να συμμετάσχουν και σε άλλα projects. 


Σε ότι αφορά τους Κύπριους επιχειρηματίες που ανήκουν στην κοινοπραξία Nartia Holdings είναι ο Χρίστος Μακλόκλας από τη θέση του προέδρου και οι κ.κ. Γιώργος Νεοφύτου και Γιώργος Τσιελεπής. Αυτοί οι τρεις επιχειρηματίες μαζί με τους Ιάπωνες συνεταίρους τους είναι οι βασικοί μέτοχοι του συγκεκριμένου project, ενώ πολύ μικρότερα ποσοστά κατέχουν και άλλοι ντόπιοι επιχειρηματίες. 

Η ανάπτυξη όπως γράψαμε και παλαιότερα θα γίνει στη Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία. Ο σχεδιασμός  του έργου θα γίνει από τον αρχιτέκτονα Αντρέα Παπαϊακώβου και το γραφείο MYS Architects υπό την ιδιότητα των συμβούλων, το οποίο συμμετείχε και στο σχεδιασμό ενός άλλου μεγάλου έργου του “Olympic Residence” στη Λεμεσό. Παράλληλα την εσωτερική διακόσμηση του κτιρίου ανέλαβε ο διάσημος Ισραηλίτης διακοσμητής Buki Zuker.  Το συγκεκριμένο ακίνητο όπου θα γίνει η πιο πάνω ανάπτυξη είναι σήμερα parking. 

Τέλος σε ότι αφορά το τι θα περιλαμβάνει η πιο πάνω ανάπτυξη, με βάση τα πρώτα σχέδια θα υπάρχει εμπορικό κέντρο με μάρκες πολυτελείας, ξενοδοχείο 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο, μεγάλη αίθουσα για εκδηλώσεις, γραφεία, διαμερίσματα, γυμναστήριο, spa, πισίνα,  υπηρεσίες ασφαλείας και πολλές άλλες πολυτελείς υπηρεσίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου