Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η κατάσταση που επικρατεί στην ΥΚΑΝ μετά και από το χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ Διοικητή και Υποδιοικητή Υπηρεσίας, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εγκατάσταση του συστήματος των καμερών από το 2011, το προσύμφωνο που υπογράφθηκε χθες στη Μόσχα από τον Υπουργό Οικονομικών για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και την έξοδο της Κύπρου από τη μαύρη λίστα της Ρωσίας, και το κύκλωμα δόλιας απόκτησης ακινήτων στην Ελλάδα, τα πλοκάμια του οποίου φαίνεται να έχουν φτάσει και στην Κύπρο είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο ημερήσιο Τύπος.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νάρκοτεστ-Κάμερες. Σε κλοιό οδηγοί και αυτοκίνητα», γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την οριστική εγκατάσταση των καμερών από το 2011, ενώ την ίδια ώρα κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωση του νάρκοτεστ. Αλλού, γράφει ότι θυελλώδης αναμένεται να είναι η σημερινή σύνοδος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ κατά την οποία θα εξεταστούν οι προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια στο περιουσιακό.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Εμφύλιος στην ΥΚΑΝ και η ηγεσία… ερευνά», γράφει στο κύριο του θέμα για το χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας για το «φιάσκο» στην επιχείρηση στην Αραδίππου, ενώ σύμφωνα με τον «Πολίτη» «Υπουργός και Αρχηγός παρακολουθούν χωρίς αντίδραση το ξεχαρβάλωμα». Αλλού, γράφει για την οικολογική φουκού που κατασκεύασε ο Κυριάκος Παρμαξής, σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία Ενέργειας του διεμήνυσε ότι δεν είναι αρμόδια να κατοχυρώνει ευρεσιτεχνίες.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Συμφωνία-Σταθμός Κύπρου-Ρωσίας φέρνει μεγάλες επενδύσεις», γράφει ότι υπεγράφη χθες στη Μόσχα από τον Υπουργό Οικονομικών προσυμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας και την έξοδο της Κύπρου από τη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας. Αλλού, γράφει για την άγρια δολοφονία δύο Κυπρίων στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οι δράστες εισέβαλαν στην κατοικία, τους πυροβόλησαν και έφυγαν αφού πήραν όλα τους τα χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Αστυνομία του βρόντου», ότι στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται εκ νέου η ΥΚΑΝ μετά από μια σειρά περιστατικών, με αποκορύφωμα το χθεσινό επεισόδιο διαπληκτισμού μεταξύ του Διοικητή και του Υποδιοικητή με τον τελευταίο να καταλήγει στο νοσοκομείο. Αλλού, γράφει ότι “Big Brother” διορίζεται στο Υπουργείο Υγείας, και ο οποίος θα παρακολουθεί ταξίδια, προσφορές, ποιος δουλεύει και ποιος χασομερά.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Πλειστηριασμοί απάτης», γράφει στο κύριο της θέμα ότι εξαρθρώνεται κύκλωμα δόλιας απόκτησης ακινήτων στην Ελλάδα. Στο κύκλωμα φαίνεται να δραστηριοποιούνται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί, επιχειρηματίες, και δικαστές, ενώ κέρδη εκατομμυρίων ξεπλένονταν μέσω τουλάχιστον 150 εικονικών εταιρειών. Αλλού, γράφει ότι θεμέλιο συνέχισης των αγώνων θα αποτελέσει το 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του κόμματος να στέλλει μήνυμα εγρήγορσης και στήριξης του λαού και του Προέδρου Χριστόφια.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προειδοποιήσεις για ταχύτητα στον πιλότο της Ηλιος», γράφει ότι κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο πρώην συγκυβερνήτης της «Ηλιος» Στέλιος Μαυρογένης αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά κατά τα οποία ο Κυβερνήτης της μοιραίας πτήσης Χανς Γιούργκεν Μέρτεν παραβίασε τις οδηγίες και τα επιτρεπτά όρια για την ταχύτητα. Αλλού, γράφει ότι στις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου