Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Θέμα ωρών ο εντοπισμός και των υπολοίπων

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», οι κλεμμένοι ράβδοι από το Στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια που έχουν πυροδοτηθεί, είναι μέρος των δεκατριών ράβδων που αναζητούνται από τις δύο ανακριτικές ομάδες της Αστυνομίας και της Ε.Φ. 

Τα εγκληματικά στοιχεία έχουν προβεί σ’ αυτή την ενέργεια, είτε διότι επιθυμούσαν να ελέγξουν τη δύναμη του στρατιωτικού όπλου που είχαν στα χέρια τους είτε διότι φοβήθηκαν και επιθυμούσαν να τα ξεφορτωθούν, πυροδοτώντας τα δίπλα από κάποια άλλα τεκμήρια, που επίσης ήθελαν να εξαφανίσουν. Το τελευταίο σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αποκλειστικά χθες βράδυ το Σίγμα, είναι και το πιο πιθανό. 


69 ράβδοι κάτω από πέτρες
Χθες το μεσημέρι, μέλη της ανακριτικής ομάδας που ερευνά την υπόθεση κλοπής των εκρηκτικών υλών από την Ε.Φ., αξιοποιώντας απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, εντόπισε σε ανοικτό χώρο στην κοινότητα Αγίας Μαρινούδας, 69 ράβδους πλαστικής εκρηκτικής ύλης, κρυμμένες κάτω από πέτρες. 

Με την ανεύρεση της μεγάλης αυτής ποσότητας εκρηκτικών, η Αστυνομία έχει πλέον στα χέρια της τις 187 από τις 200 συνολικά ράβδους που είχαν κλαπεί πριν από δύο μήνες.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ανέφερε ότι οι άοκνες προσπάθειες των ανακριτών επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία που εκφραζόταν εξαρχής και απέδωσαν καρπούς.

Ο υπουργός απαντά στις επικρίσεις
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις δηλώσεις που έδωσαν αρχικά σε πολλούς την ευκαιρία να τον επικρίνουν και να χαμογελάσουν ειρωνικά, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι η υπόθεση βαίνει προς πλήρη εξιχνίαση. 

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των ερευνών των κλιμακίων της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς. Όπως θυμάστε, από την αρχή δήλωσα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία για την υπόλοιπη ποσότητα εκρηκτικών, για τα οποία σύντομα θα έχετε ενημέρωση από την Αστυνομία». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τα εκρηκτικά που αναζητούνται και ενδεχομένως να μην έχουν πυροδοτηθεί, οι ανακριτές κατέχουν σημαντικές πληροφορίες και σύντομα αναμένεται νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

«Μήνυμα» προς τους παρανόμους
Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να στείλει και ισχυρό μήνυμα σε όλους όσοι έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στη μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς. 

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν ο εντοπισμός της εκρηκτικής ύλης, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν μπορεί να βρίσκεται σε χέρια παρανόμων. Τώρα που σχεδόν όλα τα εκρηκτικά έχουν βρεθεί, τα δύο κλιμάκια θα συνεργαστούν ακόμη περισσότερο. Όλοι όσοι έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην κλοπή αυτή, θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Και αν κάποιοι ξεφύγουν της ποινικής διαδικασίας, να γνωρίζουν ότι θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους». 

Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα έντονος και το μήνυμά του είχε συγκεκριμένους παραλήπτες… Όλοι όσοι είχαν να κάνουν με την ασφάλεια του στρατοπέδου, θα κληθούν να λογοδοτήσουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Αίτημα για ανανέωση κράτησης
Όσον αφορά στα τέσσερα πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση ως ύποπτοι για την εμπλοκή τους στην πρωτοφανή κλοπή του στρατιωτικού υλικού, πληροφορίες της «Σ» αναφέρουν ότι θα οδηγηθούν εκ νέου την Παρασκευή ενώπιον δικαστή, από τον οποίο η Αστυνομία θα ζητήσει ανανέωση του διατάγματος κράτησης. 

Ο λόγος για τον οποίο η Αστυνομία δεν θα προχωρήσει αυτήν τη στιγμή στην καταχώρηση της υπόθεσης, είναι ο χθεσινός εντοπισμός των 69 ράβδων πλαστικής εκρηκτικής ύλης. Οι ράβδοι αυτοί έχουν ήδη μεταφερθεί σε εργαστήριο της Αστυνομίας όπου θα διενεργηθούν διάφορες εξετάσεις, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ιχνών των δραστών ή εγκληματικών στοιχείων, στα χέρια των οποίων βρέθηκαν ή περιέπεσαν κάποια στιγμή. 

Για τη διενέργεια των εξετάσεων αυτών χρειάζεται χρόνος και για το λόγο αυτό η ανακριτική ομάδα θα ζητήσει την ανανέωση κράτησης των τεσσάρων υπόπτων. 

Εξάλλου, ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στην κλοπή αυτή, να έχουν εμπλοκή και άλλα άτομα, για τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί τέτοια στοιχεία που να μπορούν να δικαιολογήσουν τη σύλληψη και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου