Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

LTV: Ταράζει τα νερά του ποδοσφαιρού

• Θα μπορεί να μεταδίδει όλα τα ματς του πρωταθλήματος εάν …
• Σημαντικές αποκαλύψεις που αφήνουν εκτεθειμένη την ΑΕΛ

 
Σε κίνηση ματ η οποία θα την καταστήσει την πρώτη συνδρομητική πλατφόρμα της Κύπρου η οποία θα μεταδίδει όλους τους αγώνες του κυπριακού ποδοσφαίρου προχώρησε η LTV. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο InBusinessNews ο CEO της εταιρείας Γιώργος Ξιναρής από τις 3 Σεπτεμβρίου μέσω φαξ που απέστειλαν προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της CYTA Φώτιο Σαββίδη και τον CEO της Primetel ζήτησαν από αυτούς να τους δώσουν τους οικονομικούς και εμπορικούς όρους για να τους παραχωρήσουν το ποδοσφαιρικό περιεχόμενο που προσφέρουν. 


Σύμφωνα με τον κ. Ξιναρή αν και πέρασαν τρεις εβδομάδες από τότε που στάλθηκε το φαξ εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία απάντηση. Στις επιστολές τις οποίες επισυνάπτουμε πιο κάτω, τονίζεται και το γεγονός ότι η LTV προσφέρει ήδη στις πλατφόρμες αυτές το δικό της περιεχόμενο και τους ζητά να πράξουν κάτι ανάλογο. 


 
 
Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα η Primetel εκτός από τα παιχνίδια για τα οποία έχει δικαιώματα προσφέρει και τα παιχνίδια της LTV και όχι της Cytavision, ενώ η Cytavision προσφέρει τα παιχνίδια της LTV και όχι της Primetel. 

Ο κ. Ξιναρής υποσχέθηκε πάντως στους πελάτες της εταιρείας πως σε περίπτωση που οι άλλες πλατφόρμες συμφωνήσουν να της δώσουν το περιεχόμενο τους, και ανάλογα με το τίμημα που ζητήσουν τότε εάν διαπιστωθεί πως η κίνηση αυτή θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συνδρομητών τους  ίσως να μη χρειαστεί να επιβάλουν καμία έξτρα χρέωση. Αυτό σημαίνει πως κάποιος με περίπου €70 το μήνα  θα μπορεί να έχει τηλέφωνο, γρήγορο internet και να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια του κυπριακού ποδοσφαίρου και άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Σήμερα για να μπορεί κάποιος να δει όλα τα ματς του πρωταθλήματος χρειάζεται κοντά στα €150!. 

Πάντως με βάση τη νομοθεσία της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού οι άλλες πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν το περιεχόμενο τους εφόσον ικανοποιηθούν οικονομικά.
Οι πιο πάνω αποκαλύψεις προέκυψαν έπειτα από ερώτημα που υποβάλαμε στον κ. Ξιναρή σχετικά με το κατά πόσον θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα που να μεταδίδει όλους τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος. Όπως μας ανέφερε η LTV  όχι μόνο καλωσορίζει αυτή την πιθανότητα αλλά επιπλέον πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνει. Άλλωστε έτσι λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια καθώς ήταν μια πλατφόρμα με τηλεοπτικό περιεχόμενο και οι άλλες πλατφόρμες με τηλεπικοινωνιακό περιεχόμενο. 

«Από την στιγμή που οι πλατφόρμες αυτές μπήκαν στο δικό μας χώρο έπρεπε και εμείς να προσφέρουμε τέτοιες υπηρεσίες όπως αυτές της τηλεφωνίας και του διαδικτύου για να έχουμε ίσες πιθανότητες στην αγορά.. Από την εξέλιξη αυτή βγήκαν κερδισμένα τα σωματεία που λαμβάνουν αυξημένα λεφτά για να παραχωρήσουν το τηλεοπτικό τους περιεχόμενο, ποσό που στο τέλος της ημέρας το δίνουν οι καταναλωτές», είπε. 

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση μας με τον κ. Ξιναρή δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην αντιπαράθεση τους με τη διοίκηση της ΑΕΛ προβαίνοντας μάλιστα σε σημαντικές αποκαλύψεις και ερωτηματικά. Ο κ. Ξιναρής τόνισε καταρχάς ότι είναι λάθος να ισχυρίζεται η ΑΕΛ ότι οι συμφωνίες που έχουμε σήμερα μαζί τους έγιναν μόνο με την προηγούμενη διοίκηση. «Η διοίκηση του Ανδρέα Σοφοκλέους συμφώνησε το 2013-2016 να πάει στην πλατφόρμα της Cytavision. Η θητεία του κ. Σοφοκλέους είναι για δύο χρόνια άρα στην ουσία δεσμεύει με αυτή τους την απόφαση και το επόμενο ΔΣ. Αν το 2013 κάποιος δώσει περισσότερα χρήματα στην ΑΕΛ τότε αυτή θα πάει σε άλλη πλατφόρμα και θα σπάσει το deal με τη Cytavision;», διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews η ΑΕΛ παρουσίασε στο Δικαστήριο ότι συμφώνησε με το PLUS TV να μεταδίδει μέχρι το 2013 τα παιχνίδια της ομάδας κάτι το οποίο δεν αποδέχθηκε δικαστική αρχή. Επίσης αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κανάλι ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τον πρόεδρο της ΑΕΛ. 

Ο κ. Ξιναρής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα δικαιωθούν και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτοί θα μεταδώσουν τον επόμενο αγώνα της ομάδας με την Ανόρθωση στο Τσίρειο. Παράλληλα εκθείασε και τη διοίκηση της Ομόνοιας η οποία ήθελε να μεταπηδήσει σε άλλη πλατφόρμα όμως από τη στιγμή που υπήρχε απαγορευτικό διάταγμα από το Δικαστήριο σεβάστηκε αυτή την απόφαση. 

Με εγκωμιαστικά σχόλια μίλησε για τον υπουργό Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου και τη Δύναμη στο σύνολο της για τον τρόπο με τον οποίο επιτέλεσε το έργο της την προηγούμενη Δευτέρα προστατεύοντας τους πολίτες αυτής της Δημοκρατίας και τις περιουσίες τους. 

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ξιναρής τόνισε η ΑΕΛ, ζήτησε να παίρνει τα ίδια λεφτά με αυτά που προσφέρουν σε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και Ομόνοια κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. «Επίσης τα ποσά που ισχυρίζονται ότι τους δίνουμε το χρόνο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς είναι πολύ περισσότερα», πρόσθεσε. 

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας της LTV αποκάλυψε ότι έδωσαν και ποσό αρκετών χιλιάδων για να γίνουν μέτοχοι της ομάδας μετά από σχετική συμφωνία που έγινε με την σημερινή διοίκηση της ΑΕΛ ωστόσο μέχρι σήμερα δεν τους μεταβιβάστηκε κανένα ποσοστό. 

Τέλος ο κ. Ξιναρής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η LTV θα επιβιώσει στον ανταγωνισμό με τις άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως στα επόμενα χρόνια θα γίνουν αρκετές συνέργειες στο χώρο τους, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου