Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για επιστροφή στην Κύπρο κλεμμένων θρησκευτικών αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας, οι αναφορές του Προέδρου Χριστόφια για την πορεία των συνομιλιών, οι πληροφορίες περί επικείμενου ανασχηματισμού της Κυβέρνησης, η έρευνα της αστυνομίας για ενδεχόμενη διαρροή των θεμάτων σε κυβερνητικές εξετάσεις, και η υπόθεση των 12 κιλών κάνναβης που εισήχθηκαν στην Κύπρο από την Ολλανδία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.
 
Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Και τώρα … ανασχηματισμός» αναφέρει πως σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται η Κυβέρνηση Χριστόφια καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν με πληροφορίες ότι τις προσεχείς εβδομάδες και πάντως πριν από το συνέδριο του ΑΚΕΛ το Νοέμβριο επίκειται ανανέωση αριθμού Υπουργών με στόχο το φρεσκάρισμα και τη βελτίωση της εικόνας της Κυβέρνησης. Αλλού αναφέρει πως έρευνα διεξάγει η αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπήρξε διαρροή στις κυβερνητικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν για πρόσκληση στη δημόσια υπηρεσία για τις κλίμακες Α2, Α5 και Α7.
 
Ο «Πολίτης» αναφέρει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εψαχναν την επιτυχία έφεραν 12 κιλά χασίς» πως σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση των 12 κιλών κάνναβης που χάθηκαν μέσα από τα χέρια της ΥΚΑΝ το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα πίσω από την υπόθεση κρύβεται ισοβίτης, ο οποίος θα έδινε 15 χιλιάδες ευρώ στο μεταφορέα. Αλλού αναφέρει πως απαισιοδοξία εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για την πορεία των συνομιλιών και τις θέσεις που καταθέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τουρκοκυπριακή πλευρά. 
 
«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Βαρυποινίτης κρατά τη ‘λεία’ της Αραδίππου αναφέρει πως τα δώδεκα κιλά ναρκωτικών που έχασε μέσα από τα χέρια της η ΥΚΑΝ στην επιχείρηση-φιάσκο της Αραδίππου έχουν καταλήξει σε βαρυποινίτη των Κεντρικών Φυλακών. Αλλού σημειώνει πως στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πέτρας του Ρωμιού βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου το οποίο έχουν εντοπίσει ξένοι ερευνητές. Δορυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα σεισμογραφικών ερευνών καταδεικνύουν ότι η θάλασσα μεταξύ Πάφου και Λεμεσού αποτελεί πιθανώς μια μεγάλη δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Και λεφτά από Dikmen» αναφέρει πως στο σχεδιασμό του τρόπου μεταφοράς των κλεμμένων θησαυρών μας στην Κύπρο περνούν από σήμερα Κυβέρνηση και Εκκλησία. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου υπάρχουν διάφορες σκέψεις στο τραπέζι και σύντομα θα μεταβούν άτομα στη Γερμανία για να διευθετήσουν τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων. Αλλού αναφέρει πως ιός παραιτήσεων κτύπησε τους γιατρούς του στρατού. Ο ένας μετά τον άλλον υποβάλλουν την παραίτησή τους κάτι που προκαλεί μεγάλες ελλείψεις στο Υγειονομικό Σώμα της Εθνικής Φρουράς.
 
Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Επαναπατρισμός αρχαίων» αναφέρεται στο κύριο της θέμα, σε μιας εξαιρετικής σημασίας απόφαση που δικαιώνει πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού το Δικαστήριο του Μονάχου διέταξε την επιστροφή των κλεμμένων θρησκευτικών αρχαιοτήτων ανεκτίμητης αξίας που η Κύπρος διεκδικούσε τα τελευταία έξι χρόνια με δικαστικές διαμάχες. Αλλού αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κάλεσε το Λονδίνο και το Εργατικό Κόμμα να βοηθήσουν για τερματισμό της κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου