Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εκ νέου σύλληψη προσώπου για την υπόθεση κλοπής εκρηκτικών από στρατόπεδο

Λευκωσία: Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 31χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες σε σχέση με την υπόθεση κλοπής των εκρηκτικών PG2 από στρατόπεδο της ΕΦ στην Παλώδια, μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, οι οποίες ταυτίζουν το γενετικό του υλικό με τεκμήρια που λήφθηκαν κατά τον εντοπισμό των 93 ράβδων εκρηκτικών, στις 8 Αυγούστου.

Ο 31χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί και στις 6 Αυγούστου μαζί με άλλους υπόπτους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τρεις μέρες αργότερα, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, Ανώτερος Υπαστυνόμος Γιάννης Γεωργίου.

Η εκ νέου σύλληψη του έγινε μετά τα χθεσινά προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Γενετικής, σύμφωνα με τα οποία, το DNA του 31χρονου φαίνεται να ταυτίζεται με το γενετικό υλικό που λήφθηκε από νάιλον σακούλι, με το οποίο ήταν συσκευασμένο μέρος των 93 ράβδων, που εντοπίστηκαν στις 8 Αυγούστου, σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε επίσης ότι της σύλληψης του 31χρονου ακολούθησαν έρευνες σε υποστατικά και οχήματά του, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε, ενώ αναμένεται να κληθούν για ανάκριση συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Το Δικαστήριο έκρινε εύλογες τις υποψίες της Αστυνομίας και δικαιολογημένο το αίτημα για κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες.


ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου