Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Και ανήλικο αγοράκι έπεσε θύμα κακοποίησης στο σχολείο-«κολαστήριο»

Λευκωσία: Φρίκη και βασανιστικά ερωτήματα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για το σχολείο-«κολαστήριο» στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μετά την καταγγελία-σοκ από τη μητέρα της 15χρονης μαθήτριας, στο φως έρχεται νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου αγοριού, το οποίο, όπως πληροφορούμαστε, εξετάστηκε πάνω από μια φορά από ιατροδικαστή κατά την περασμένη σχολική χρονιά.
Φαίνεται πάντως ότι για το συγκεκριμένο σχολείο είχε επικρατήσει ένας μεσαιωνικός «κώδικας σιωπής», καθώς όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη, η γραπτή καταγγελία της μητέρας του 15χρονου κοριτσιού χρειάστηκε 16 μήνες (!) για να φτάσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, ο οποίος διέταξε διοικητική έρευνα για το αλαλούμ. 

Αλλά, οι γονείς των παιδιών, πανικόβλητοι από το μπαράζ καταγγελιών και έχοντας ιδίαν γνώσιν για τις συνθήκες που επικρατούν στο ειδικό σχολείο, αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους πίσω με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

«Θα πρέπει και το Υπουργείο Παιδείας να λάβει μέτρα», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες μετά το πέρας σύσκεψης την Τρίτη στο Υπουργείο. 

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σχολείο, εργάζονται 35 ειδικοί εκπαιδευτικοί, συνοδοί και φροντιστής για περίπου 50 παιδιά...


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου