Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πτήση για Βρυξέλλες προς 34,99 ευρώ θα προσφέρει η Ryanair

Λάρνακα: Με πρώτο προορισμό το Βέλγιο και με κόστος μόλις 34,99 ευρώ η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη δρομολογίων από και προς την Κύπρο. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, με βάση την Ιρλανδία.

Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι η Ryanair, για να γιορτάσει την έναρξη των νέων δρομολογίων στην Κύπρο, δίδει τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να ταξιδέψει σε διάφορους προορισμούς της Ευρώπης κατά το μήνα Σεπτέμβριο, μόνο με 5 ευρώ. Οι πτήσεις αυτές θα αφορούν τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας Λόρα Μακόρμακ, η εταιρεία θα προσφέρει 500 χιλιάδες θέσεις των 5 ευρώ για ταξίδια στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο. Οι θέσεις αυτές μπορούν να κρατηθούν και να αγοραστούν από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 23 Αυγούστου τα μεσάνυκτα, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας στο www.ryanair.com.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στη Λευκωσία, η κ.Μακόρμακ ανακοίνωσε την έναρξη του πρώτου της δρομολογίου τον ερχόμενο Νοέμβριο από και προς Λάρνακα-Charleroi, στο Βέλγιο. Οπως ανέφερε η κ. Μακόρμακ, ένα δεύτερο δρομολόγιο από τη Λάρνακα προς έναν άλλο προορισμό στην Ευρώπη, θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ξεκινήσει το χειμώνα.
Σημείωσε παράλληλα ότι τα δύο δρομολόγια της Ryanair από και προς την Κύπρο θα μεταφέρουν πέραν των 60 χιλιάδων επιβατών το χρόνο, δημιουργώντας 60 νέες θέσεις εργασίας.

Οσον αφορά στο κόστος, η κ. Μακόρμακ ανακοίνωσε πως το εισιτήριο για Βρυξέλλες, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, θα κοστίζει 34,99 ευρώ.

Εκ μέρους του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο Χρίστος Μαλλικίδης είπε πως με την έναρξη των εργασιών της Ryanair από και προς την Κύπρο γίνεται ένα σημαντικό βήμα μπρος τα εμπρός και ενισχύονται σημαντικά οι προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών στο νησί, ειδικότερα για το χειμερινό τουρισμό. 

«Ο Υπουργός Εμπορίου εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ευόδωση των έντονων προσπαθειών του Υπουργείου του και του ΚΟΤ που οδήγησαν στην έναρξη των εργασιών της Ryanair στην Κύπρο. Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και η Κυβέρνηση γενικότερα ενεθάρρυναν από την αρχή τη Ryanair για τη λήψη της απόφασης και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την προσπάθεια της για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο», είπε ο κ. Μαλλικίδης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης τόνισε πως η κάθοδος στην Κύπρο της Ryanair, μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τόπο και την ευρύτερη κυπριακή οικονομία και καλωσόρισε εκ μέρους του ΚΟΤ την εταιρεία στην Κύπρο.

Ο κ. Ορουντιώτης είπε πως το θέμα της Ryanair απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό τόσο το Υπουργείο Εμπορίου όσο και τον ΚΟΤ. «Γνωρίζαμε τις προθέσεις της εταιρείας και το μήνυμα που είχαμε στείλει ήταν πως εμείς θα είμαστε κοντά τους, εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Κύπρο», ανέφερε.

Η έναρξη νέων πτητικών προγραμμάτων της Ryanair ανοίγει πραγματικά νέες προοπτικές, και γνωρίζοντας τη δυναμική και τις επεκτατικές στοχεύσεις της εταιρείας, ευελπιστώ ότι η Κύπρος θα καταστεί και θα καθιερωθεί ως σημαντικός και πετυχημένος σταθμός για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Ryanair στην περιοχή με πολύ θετικές συνέπειες για τον τόπο. 

Παράλληλα, ο κ. Ορουντιώτης εξέφρασε την ετοιμότητα του ΚΟΤ να στηρίξει τις προσπάθειες της εταιρείας για προσέλκυση τουριστικού ρεύματος στο νησί, τόσο μέσω των τουριστικών εταίρων του Οργανισμού, όσο και μέσω των γραφείων του ΚΟΤ στο εξωτερικό, ώστε τα πτητικά προγράμματα της Ryanair να τύχουν της καλύτερης αξιοποίησης από την τουριστική βιομηχανία. 

O Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports Alfred Van der Meer ανέφερε πως η έναρξη των δρομολογίων της Ryanair στην Κύπρο θα φέρει ένα μεγάλο αριθμό τουριστών στο νησί και παράλληλα θα συμβάλει πολύ θετικά στην οικονομία της χώρας. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της Hermes Airports, για το γεγονός ότι συνέβαλαν στην λήψη αυτής της απόφασης από τη Ryanair.

O κ. Van der Meer σημείωσε πως με την έναρξη της λειτουργίας των αεροδρομίων της Λάρνακας και της Πάφου έχει τεθεί ο ακρογωνιαίος λίθος που άλλαξε ριζικά την εικόνα και αυτό που έχει να προσφέρει η Κύπρος προς τους τουρίστες αλλά και τους Κύπριους.

Τέλος, ανέφερε πως το προϊόν της Ryanair είναι ένα εντελώς διαφορετικό προϊόν, το οποίο ανοίγει νέες προοπτικές σε νέες αγορές, και το οποίο αφορά κυρίως νέους ανθρώπους που δεν ταξιδεύουν μια φορά το χρόνο αλλά τρεις και τέσσερις φορές το χρόνο.



ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου