Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Αθάνατοι" με ελληνική σφραγίδα

Μετά τους «300», οι «Αθάνατοι» και μάλιστα με ελληνική υπογραφή! Η μυθολογία μας στην πλέον πολυδάπανη παραγωγή του Χόλιγουντ. Μίκι Ρουρκ, Τζον Χαρτ και η πρωταγωνίστρια του «Slumdog Millionaire» Φρίντα Πίντο ξεκίνησαν ήδη γυρίσματα για την ταινία «Οι Αθάνατοι».

Οι «Ελληνες αδερφοί Φαρέλι», όπως αποκαλούν στη Μέκκα του σινεμά τον Tσάρλι και τον Βλάση Παρλαπανίδη, υπογράφουν το σενάριο της υπερπαραγωγής, στην οποία ο Μίκι Ρουρκ εμφανίζεται πιο... κακός από ποτέ, στον ρόλο του βασιλιά των Τιτάνων Υπερίωνα! Ο super star, που έκανε τα κορίτσια να καρδιοχτυπούν στο θρυλικό φιλμ «9 1/2 Εβδομάδες» δίπλα στην Κιμ Μπάσιντζερ, τους τελευταίους μήνες επέστρεψε δυναμικά στα κινηματογραφικά δρώμενα. Αμέσως είπε «ναι» στο πολυαναμενόμενο φιλμ που αναμένεται να σπάσει ταμεία!


Το στόρι αφορά τον Θησέα, πολεμιστή της αρχαίας Ελλάδας, που ηγείται της εκστρατείας ενάντια στους αθάνατους Τιτάνες και στην πορεία ανακαλύπτει ότι είναι γιος του μοχθηρού βασιλιά Υπερίωνα, αρχηγού των Τιτάνων. Τον γιο του Μίκι Ρουρκ, Θησέα, υποδύεται ο κούκλος, πολύ γνωστός από αμερικανικά σίριαλ Xένρι Κάβιλ.

Ο Ρουρκ δεν είναι το μόνο ηχηρό όνομα του φιλμ, το σενάριο του οποίου υπογράφουν οι δύο famous Ελληνες. Τον βασιλιά του δωδεκάθεου Δία σε μεγάλη ηλικία θα υποδυθεί ο χαρισματικός σερ Τζον Χαρτ. Δύο famous κορίτσια του Χόλιγουντ έρχονται να ομορφύνουν με τις παρουσίες τους το φιλμ: ο λόγος για την έγχρωμη καλλονή πρωταγωνίστρια του «Slumdog Millionaire» Φρίντα Πίντο, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ενσαρκώσει τη Φαίδρα, ιέρεια και μάντισσα που βοηθά τον νεαρό Θησέα να νικήσει τους «Αθανάτους». Στο καστ και η ξανθιά κούκλα Ιζαμπελ Λούκας που θα παίξει τη θέα Αθηνά. Μαζί τους και ο Λουκ Ιβανς που θα υποδυθεί τον Δία σε νεαρή ηλικία.

Οι συντελεστές της ταινίας, με πρώτους-πρώτους τους αδερφούς Παρλαπανίδη και τον Ινδό σκηνοθέτη της Tarsem Singh, ευελπιστούν ότι θα γίνει blockbuster. Αλλωστε ό,τι έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα σαρώνει στο box-office διεθνώς, όπως έγινε και με τους «300», με τον Τζέραρντ Μπάτλερ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι «Αθάνατοι» θα γυριστούν με παρόμοιο τρόπο με τους «300», τα πάντα δηλαδή θα «φιλτραριστούν» από τον υπολογιστή, ενώ η δράση θα είναι τόσο γρήγορη που θα θυμίζει βιντεοκλίπ, γεγονός που κάνει τους σινεφίλ να περιμένουν πώς και πώς φωτογραφικό υλικό.

Ο Βλάσης και ο Τσάρλι Παρλαπανίδης γεννήθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ από Ελληνες γονείς και συνεχίζουν ακάθεκτοι τη λαμπρή πορεία τους στα red carpets. Το 2001 έκαναν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους «Everything for a Reason» («Ολα για κάποιο λόγο»). Ο πρώτος έγραψε το σενάριο και ανέλαβε τη σκηνοθεσία, και ο δεύτερος την παραγωγή. Στη συνέχεια ο Τσάρλι συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας «Royal Tenenbaums» (με τους Τζιν Χάκμαν, Αντζέλικα Χιούστον και Γκουίνεθ Πάλτροου) απογειώνοντας τις μετοχές του... ονόματος Παρλαπανίδη και συνέχισε ακόμα πιο δυνατά συμμετέχοντας στην οσκαρική ταινία «The hours» με τη Μέριλ Στριπ και τη Νικόλ Κίντμαν.

Οι «Ελληνες αδερφοί Φαρέλι» είναι από τους πλέον αγαπητούς στο Χόλιγουντ, ενώ ανάμεσα στις καλύτερες φίλες τους είναι η Μελίνα Κανακαρίδη. Αναμένεται δε να γράψουν ακόμα ένα σενάριο, αυτό της αμερικανικής διασκευής του γιαπωνέζικου θρίλερ «Death Note
». Οσο για την ταινία «Αθάνατοι», αναμένεται να κάνει λαμπρή πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2011.
 

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου