Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Επιστρέφει σιδεροδέσμιος απόψε από τη Μολδαβία ο Γρ.Ξενοφώντο

Λευκωσία: Την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο ο φυγόδικος Γρηγόρης Ξενοφώντος, άλλως «Γληορούι», 30 χρόνων από τη Λευκωσία, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος στη στυγερή δολοφονία του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού «Δίας», Άντη Χατζηκωστή. 

Όπως είναι γνωστό το έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2010 το βράδυ έξω ακριβώς από το σπίτι του θύματος.
Σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία από τον κυριότερο μάρτυρα κατηγορίας, Φάνο Χατζηγεωργίου, τον Άντη σκότωσε με κυνηγετικό όπλο που είχε κομμένες κάνες

το «Γληορούι», που στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τη σκηνή με μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξενοφώντος αναχώρησε από την Κύπρο την επομένη του φόνου και μετέβη στη Μολδαβία μαζί με τη σύζυγό του που κατάγεται από τη χώρα αυτή. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία με αίτησή της προς τις μολδαβικές Αρχές ζήτησε την έκδοσή του, που έγινε δυνατή μετά από δικαστική διαδικασία. 

Η μολδαβική Αστυνομία ενημέρωσε την κυπριακή ότι έχουν περατωθεί όλες οι διαδικασίες για την έκδοση και δεν υπάρχει πια οποιοδήποτε κώλυμα για σταλεί ο φυγόδικος στην Κύπρο. Με βάση το μήνυμα αυτό δύο ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας αναχώρησαν την Τρίτη το πρωί για να παραλάβουν από τη Μολδαβία τον Γρ.Ξενοφώντος και να τον συνοδεύσουν στην Κύπρο, όπου αναμένεται αργά σήμερα το βράδυ, ενώ αύριο Πέμπτη, το πρωί, θα προσαχθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας όπου θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Η κράτησή του θεωρείται αναγκαία για να δοθεί ο χρόνος στους ανακριτές να τον ανακρίνουν σχετικά με το ρόλο που έπαιξε, αν τελικά έπαιξε, στο φόνο του Άντη Χατζηκωστή. 

Στο μεταξύ στις 25 του μηνός αναμένεται να ενημερωθεί το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας γύρω από τις εξελίξεις της υπόθεσης που θα προκύψουν από την ανάκριση του Ξενοφώντος. 

Σημειώνεται πως για το φόνο του Άντη κατηγορούνται και ήδη έχει αρχίσει η ακρόαση στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, οι Ανδρέας Γρηγορίου 33 χρόνων κρεοπώλης από το Τσέρι, Τάσος Κρασοπούλης 37 χρόνων, ιδιοκτήτης εστιατορίου από τα Πέρα Ορεινής και η αδελφή του Ελενα Σκορδέλη 43 χρόνων τηλεοπτική παρουσιάστρια. Τους τρεις κατηγορούμενους έχει κατονομάσει ως ηθικούς αυτουργούς στο φόνο ο Φάνος Χατζηγεωργίου που βρίσκεται υπό προστασία της Αστυνομίας.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου