Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Εντυπωσιακό το νέο Ford Explorer

Η νέα γενιά του Explorer, ξεκίνησε ήδη να πωλείται στην Αμερική. Πρόκειται για ένα επιβλητικό όχημα ελευθέρου χρόνου που διαθέτει 7 θέσεις και σχεδίαση που θα ζήλευαν πολλά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Το μοντέλο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ, όπως, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη κ.ά. και δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από ανθρώπους που ασχολούνται με το αυτοκίνητο. 




 
















 Το εσωτερικό του Explorer αφήνει μόνο θετικές εντυπώσεις…

Εκτός από τη σχεδίαση και τους μεγάλους χώρους, το νέο Explorer έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε πολλά δύσβατα κομμάτια εκτός δρόμου, όπως, χώμα, χιόνι, λάσπη κλπ. Για να πετύχει ο οδηγός την καλύτερη δυνατή πρόσφυση θα πρέπει να κάνει χρήση του ειδικού διακόπτη που βρίσκεται πίσω από το λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και απλά να επιλέξει το είδος του τερέν που κινείται. Ένα σημαντικό στοιχείο (το οποίο μπορείτε να δείτε και σε ένα από τα παρακάτω video) είναι τα συστήματα ασφαλείας όπως αυτό που σε προειδοποιεί για τα “τυφλά” σημεία του αυτοκινήτου.  





Ο όγκος του αυτοκινήτου δεν κρύβεται

Το Ford Explorer διατίθεται με δύο μηχανικά σύνολα 2.0 και 3.5 λίτρων. Στην πρώτη περίπτωση με την χρήση turbo η απόδοση αγγίζει τους 235 ίππους ενώ στην δεύτερη η ιπποδύναμη αγγίζει τα 290 άλογα. Για την Αμερική η βασική τιμή ξεκινά από τα 28.995 δολάρια. Δυστυχώς στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα δεν θα εισαχθεί, αν και με ένα τέτοιο κινητήρα (2.0 λίτρων) θα μπορούσε ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες να έχει ζήτηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου