Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σε προτεραιότητα η φύλαξη τουριστικών στόχων

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται η προκήρυξη που απέστειλαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης για την ανάληψη ευθύνης. Αν και δεν υπάρχει ανάλογη σε κείμενο ώστε να συγκριθεί, οι Αρχές προσπαθούν να αξιοποιήσουν όσα τεχνικά στοιχεία ουσίας μπορεί να αντληθούν από την προκήρυξη.

Εντύπωση προκαλεί η «στροφή» που έκαναν τα μέλη της οργάνωσης να στείλουν την προκήρυξη σε κείμενο και όχι σε CD, όπως έκαναν με τις προηγούμενες προκηρύξεις τους. Δεν αποκλείεται να έστειλαν την προκήρυξη σε εκτυπωμένο κείμενο για να αποφύγουν τα ηλεκτρονικά ίχνη μέσω της φωτογραφίας του οπλισμού τους και να δώσουν δυνατότητες για ηλεκτρονική έρευνα. 



Πάντως από το ύφος του κειμένου, αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο συντάκτης πρέπει να είναι ο ίδιος με αυτόν που συνέταξε την πρώτη προκήρυξη, ενώ τις άλλες δύο που ακολούθησαν και περιείχαν ακόμα πιο οξείς χαρακτηρισμούς τις συνέταξε άλλος.

Το ανησυχητικό και επικίνδυνο είναι ότι η οργάνωση μέχρι τώρα έχει κάνει πράξη πολλές απειλές της. Στις αρμόδιες υπηρεσίες γίνονται συνεχώς συσκέψεις για τους πιθανούς στόχους, ώστε αν χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Στην πρώτη προτεραιότητα βρίσκεται ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Αλλωστε λόγω της θερινής περιόδου έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι αστυνομικές δυνάμεις και περιπολίες σε τουριστικούς χώρους.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου