Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Πέμπτης

Λευκωσία: Το χθεσινοβραδινό δείπνο του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, το ρουσφέτι στην Κύπρο, η παραίτηση του Βάσου Γεωργίου, Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συλλογή στοιχείων από τον Γενικό Εισαγγελέα, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναστροφή του κλίματος, και τα πολεοδομικά κίνητρα που δίνει η Κυβέρνηση για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Εκτός μενού το Κυπριακό», αναφέρει ότι Πρόεδρος Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου επέλεξαν την αποτοξίνωση από τη σκληρή διαπραγμάτευση για το Κυπριακό και άφησαν κατά μέρος τις πολιτικές συζητήσεις στο χθεσινοβραδινό δείπνο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο Ντερβίς Έρογλου, αλλά και ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, τόνισαν μετά το δείπνο στην οικία του κατοχικού ηγέτη ότι ήταν μια καθαρά κοινωνική συνεύρεση που κύλησε μέσα σε φιλικό κλίμα, από όπου απουσίαζε το Κυπριακό και η διαπραγμάτευσή του.

Διαβάστε επίσης:
Κρυφτούλι ευθυνών για το e-mail του Προεδρικού:
Το τρίτο σκάνδαλο εκθρόνισε τον Β. Γεωργίου.

Θρίλερ στην Ολομέλεια για το 63ο: Χρειάζονται 29 παρόντες για να γίνει συνεδρία.

Άλλαξαν χέρια τα κλεμμένα εκρηκτικά: Στα ίχνη των εκρηκτικών που κλάπηκαν από αποθήκες της Ε.Φ. στην Παλώδια βρίσκεται η Αστυνομία.

Νέα παραμύθια Κίτα στη δίκη του Τάσσου: Ανακάλυψε «ηθικό αυτουργό» με τον οποίο συνομιλούσε.

Προκήρυξη-βόμβα από τη Σέχτα: Στο στόχαστρο των τρομοκρατών στην Ελλάδα δημοσιογράφοι, δικαστές και αστυνομικοί.

Μπόνους για λίφτινγκ ξενοδοχείων: Πολεοδομικά κίνητρα με στόχο την αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Εγκλήματα «σοκ» στο Αφγανιστάν: Σφαγές παιδιών και αμάχων, «τάγματα θανάτου», κακοδιαχείριση των εκατομμυρίων και «πισώπλατα μαχαιρώματα».

Σήμερα στο Goalnews:
Τριπλή μάχη στην Ευρώπη
Μέρα Ευρώπης η σημερινή και πιο συγκεκριμένα μέρα Europa League (3ος προκριματικός): ΑΠΟΕΛ - Γιάμπλονετς, Σιμπίρ - Απόλλων και Σερκλ Μπριζ - Ανόρθωση.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Συλλέγει στοιχεία ο Γ. Εισαγγελέας'', γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης συλλέγει στοιχεία και πληροφορίες μετά τις αποκαλύψεις για ευνοιοκρατική μεταχείριση ημετέρων, με συγκεκριμένες οδηγίες που αποστέλλονταν από το γραφείο του Βοηθού του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραιτηθέντος Βάσου Γεωργίου. Γράφει, επίσης, ότι οι πρατηριούχοι καυσίμων σκέφτονται να καταγγείλουν τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη μέχρι και στην ΕΕ για παρεμπόδιση του υγιούς ανταγωνισμού.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Αναζητούν σωσίβιο με ανασχηματισμό'', γράφει ότι το σκάνδαλο με το ρουσφέτι αντανακλά στον Πρόεδρο και στην Κυβέρνηση, και ότι στο Προεδρικό αντιλαμβάνονται τη φθορά για αυτό και τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος Χριστόφιας βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με συνεργάτες του και στελέχη του ΑΚΕΛ για λήψη μέτρων για αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Γράφει, επίσης, ότι σε έξι μήνες θα επανέλθει η Κυβέρνηση για κατάργηση και άλλων μόνιμων κενών θέσεων στη δημόσια υπηρεσία.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Δεκάλογος ρουσφετιού μαστίζει την κυπριακή κοινωνία'', γράφει ότι το ρουσφέτι, η ζωτική κοινωνική μας ''αρρώστια'', δίκην πάνδημης επιδημίας, έχει εισχωρήσει στα πάντα, και είναι όπως ο ιστός μιας τεράστιας αράχνης, που έχει αιχμαλωτίσει ολόκληρη την κοινωνία στους ιμάντες της, δηλαδή πολίτες, βουλευτές, κόμματα, κυβερνήσεις και κρατικούς αξιωματούχους. Γράφει, επίσης, ότι ανήλικα παιδιά και έφηβοι είναι η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών εισπνεόμενων ουσιών, που αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης για τα Ναρκωτικά.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Πολοεοδομικά κίνητρα'', γράφει ότι νέα πολεοδομικά κίνητρα δίνει η Κυβέρνηση για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας. Γράφει, επίσης, ότι με την κατάθεση του Μενέλαου Ιωάννου και της Μαρίας Γιωρκάτζη, των δύο μαρτύρων της κατηγορούσας Αρχής, συμπληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η αγγλόγλωσση ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Δεν υπάρχει όριο στην υποκρισία εδώ'', γράφει ότι ο Βάσος Γεωργίου δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει όριο στην υποκρισία στην Κύπρο, και ότι στρουθοκαμηλίζουν όσοι πιστεύουν ότι δεν ζουν σε μία χώρα όπου όλοι γνωρίζουν ότι συχνά ζητούνται χάρες. Γράφει, επίσης, ότι οι οικοδομικές εργασίες στη μαρίνα Λεμεσού προχωρούν ολοταχώς, και ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εργολήπτριας εταιρείας, θα επιτευχθεί ο στόχος για αποπεράτωση και εγκαινίαση του έργου το Φθινόπωρο του 2012.


 ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου