Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Υπό 7ήμερη κράτηση δύο Ρουμάνοι για υποθέσεις κλοπών

Παραλίμνι: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα επταήμερης προφυλάκισης δύο ατόμων ηλικίας 38 και 54 χρόνων από τη Ρουμανία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις κλοπών, πιθανότατα από αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και ενδεχομένως στη Λάρνακα, αφού στο σπίτι του 38χρονου στην Λάρνακα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία από κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες και φορτιστές τηλεφώνων μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές. 


Σύμφωνα με την Αστυνομία, 40χρονος από την επαρχία Αμμοχώστου κατήγγειλε ότι χθες μεταξύ των ωρών 7.30 - 8.30 το πρωί άγνωστοι έκλεψαν από το αυτοκίνητο του ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung και ένα ρολόι μάρκας Lamborghini, συνολικής αξίας 300 ευρώ περίπου. O παραπονούμενος ανέφερε ότι η διάρρηξη και κλοπή έγινε ενώ το αυτοκίνητο του ήταν σταθμευμένο σε πάροδο της λεωφόρου Νησί στην Αγία Νάπα, κάτι που οδήγησε τους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο χώρο. Κατά τη διάρκεια εξετάσεων, στη σκηνή εντοπίστηκε και ανακόπηκε για έλεγχο μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο Ρουμάνοι, 38 και 54 ετών.
Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν μέσα σε τσάντα που κρατούσε ο 38χρονος, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι, ενώ σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα του μοτοποδηλάτου, βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο επιβάτες του μοτοποδηλάτου δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις στην Αστυνομία σχετικά με την προέλευση των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή τους και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 38χρονου Ρουμάνου στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια 15 κινητά τηλέφωνα, 16 αποσυναρμολογημένα κινητά τηλέφωνα, 13 μπαταρίες τηλεφώνων, 14 φορτιστές τηλεφώνων και διάφορα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικές συσκευές.
Υστερα από τις συλλήψεις κλήθηκε στην Αστυνομία Αμμοχώστου, ο 40χρονος που είχε καταγγείλει την κλοπή και αναγνώρισε το κινητό και το ρολόι του.

Η Αστυνομία προσανατολίζεται σε κλοπές από αυτοκίνητα στην ελεύθερη Αμμόχωστο, ωστόσο, δεν αποκλείεται η δράση των κλεφτών να επεκτάθηκε και σε σπίτια αλλά και στη Λάρνακα όπου διαμένει ο 38χρονος Ρουμάνος, ενώ ο 54χρονος συμπατριώτης του δήλωσε στην Αστυνομία ότι δεν έχει μόνιμο τόπο διαμονής.

 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου