Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τα σκυλιά των Βρετανών κινδυνεύουν από ...παχυσαρκία

Λονδίνο: Το 1/3 των βρετανικών σκύλων είναι υπέρβαροι, ανακοίνωσε εθελοντική κτηνιατρική ένωση και προειδοποιεί ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σχεδόν στο 1/2 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εάν οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν αλλάξουν τις συνήθειες τους.
Η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης είναι μερικοί από τους κύριους παράγοντες του προβλήματος, ανακοίνωσε η ένωση PDSA.



Παρόμοια έρευνα αποκάλυψε ότι περισσότερα από 30.000 σκυλιά στη Βρετανία την τελευταία τετραετία είχαν βάρος 35% πάνω από το φυσιολογικό.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες τους τα τάιζαν με αποφάγια, με λιπαρά κρέατα, τυριά, αυτιά χοιρινών, τσιπς και μπισκότα.

Σε έρευνα που είχε διεξάγει η PDSA, πριν από μια τετραετία καταδεικνύει ότι το 21% των σκυλιών στη Βρετανία είναι υπέρβαρα, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν τα μισά θα είναι παχύσαρκα το 2013 εάν συνεχίσουν να τρέφονται με λάθος τρόπους.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα περίπου μισό εκατομμύριο σκυλιά δεν βγαίνουν περίπατο καθημερινά.

"Χιλιάδες σκυλιά σε ολόκληρη τη Βρετανία έχουν μια ποιότητα ζωής και αυτόματα το προσδόκιμο ζωής τους είναι μεγάλο, αλλά αυτό θα μειωθεί εξ αιτίας της παχυσαρκίας", δήλωσε κορυφαίος κτηνίατρος της ένωσης.

 
 
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου