Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Τι θα διαβάσετε στις κυπριακές εφημερίδες της Παρασκευής

Λευκωσία: Ο κυπριακός Τύπος αναφέρεται σήμερα μεταξύ άλλων στις έρευνες για εντοπισμό των εκρηκτικών που κλάπηκαν από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς, στις καταγγελίες για ολιγοπώλιο στα καύσιμα, στον εκσυγχρονισμό των κανονισμών για τα ωράρια εργασίας και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων, στη σημερινή συνεδρία του ΔΗΚΟ, στην απάντηση του Υπουργού Αμυνας στις καταγγελίες για ρουσφέτι, στην ετήσια Εκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, καθώς και στις συνθήκες καύσωνα που αναμένεται να παρατηρηθούν το Σαββατοκύριακο.


Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Βουτιές για τα εκρηκτικά», αναφέρει ότι πληροφορίες που έφεραν τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που κλάπηκε από το στρατόπεδο Παλώδιας, να βρίσκεται ακόμα στη Λεμεσό και τους δράστες να αναζητούν τρόπους για μεταφορά ποσοτήτων σε άλλες περιοχές, ακόμα και εκτός της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδήγησε χθες τα κλιμάκια των Διωκτικών Αρχών του Αρχηγείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, στη θάλασσα. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο χώρος ιδιωτικής μαρίνας όπου από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα, έγιναν εξονυχιστικές έρευνες σε κότερα και άλλα σκάφη αφού, όπως ανέφερε στον «Φ» αρμόδια πηγή, διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι πολύ πιθανόν να επιχειρηθεί η μετακόμιση των κλεμμένων εκρηκτικών διά θαλάσσης είτε σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαουδάραβας κροίσος στο Λατσί:
Το πλέον πολυτελές, ακριβό και υπερσύγχρονο κότερο, που έφθασε ποτέ στη θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει αράξει στον κόλπο της Χρυσοχούς.

Κλειδώνουν τις ελληνοκυπριακές περιουσίες: Μηδενίζουν και τις αποζημιώσεις.

Ρουσφέτι: Πυρά Παπακώστα κατά ανωνύμων.

Ξεκαθάρισμα θέλουν στο ΔΗΚΟ: Στο σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο.

Σφίγγει ο κλοιός για μεγάλη εργοληπτική: Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται επιχειρηματίες και αγοραστές στα Κοκκινοχώρια.

Με το υπουργείο Υγείας τα βάζει η Ηλιάνα: Μετ’ εμποδίων η συνεργασία της Επιτρόπου Διοικήσεως με το υπ. Υγείας.

Μπαίνουν μπουλντόζες στη Λεωφ. Προδρόμου: Ολικό λίφτινγκ στην κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας.

24χρονη οδηγός χτύπησε 13χρονο: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Λοίμωξη ματιών χτύπησε νεοσύλλεκτους: Συναγερμός και αναστάτωση στο ΚΕΝ Λάρνακας.


Σήμερα στο Goalnews: Έλυσε τον… γόρδιο δεσμό
Με ένα γκολ του Σολάρι, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τη Γιάμπλονετς με 1-0 στη μοναδική κυπριακή νίκη στον γ’ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ήττες για Απόλλωνα (από τη Σιμπίρ) και Ανόρθωση (από τη Σερκλ Μπριζ).

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ολιγοπώλιο στα καύσιμα» γράφει ότι οι πρατηριούχοι και η ΠΟΒΕΚ καταγγέλλουν τις εταιρείες πετρελαιοειδών ότι δημιουργούν καταστάσεις προετοιμασίας μιας ολιγοπωλιακής αγοράς με απώτερο στόχο να καταφέρουν να επικρατήσουν στο εμπόριο καυσίμων και να ελέγχουν πλήρως τις τιμές αυτών των βασικών και απαραίτητων προϊόντων. Αλλού γράφει ότι η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το 63ο έτος με ψήφους 25 εναντίον και 18 υπέρ. 

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Σφίγγουν τα λουριά σε δημόσιους υπαλλήλους» γράφει ότι σε εκσυγχρονισμό των κανονισμών που διέπουν τα ωράρια εργασίας κα τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων προχωρεί το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης. Αλλού γράφει ότι δικαστήριο της Μολδαβίας αποφάσισε την έκδοση του Γρηγόρη Ξενοφώντος και ότι η επιστροφή του θα δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση φόνου του Αντη Χατζηκωστή. 

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Διαφωνούν σε όλα» γράφει ότι με φόντο την έντονη αντιπαλότητα των τελευταίων ημερών, το Διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ συνέρχεται σήμερα το απόγευμα έχοντας ως στόχο την εξεύρεση συναινετικής φόρμουλας εξόδου από την εσωκομματική κρίση. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το καλοκαίρι θα περάσει χωρίς καμιά αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ασχοληθεί με το θέμα μέσα στο φθινόπωρο και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν στο εσωτερικό μέτωπο. 

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Είμαι δέκτης αιτημάτων» γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας είναι εξοργισμένος με την υποκρισία που παρατηρείται και γράφει ότι δήλωσε πως αυτοί που του υποβάλλουν αιτήματα προς ικανοποίηση ως αθώες περιστερές σήμερα ζητούν την κεφαλή επί πίνακι πολιτικών, έως και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι οι διπλωμάτες που βρίσκονται στην Κύπρο ενημερώθηκαν για το τουρκικό εμπάργκο και ότι εξαιτίας αυτού οι κυπριακοί αερομεταφορείς χάνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα αναφέρεται στην ετήσια έκθεση για το 2009 που επέδωσε χθες η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου στον Πρόεδρο Χριστόφια, η οποία αναφέρει ότι οι αρμόδιοι στον τομέα της υγείας δεν είναι πολύ συνεργάσιμοι και υπάρχουν παράπονα σε σχέση με τα δικαιώματα των ασθενών. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη εγκαινίασαν χθες το νέο δικοινοτικό Κοινό Γραφείο Επαφής στην νεκρή ζώνη στη Λευκωσία με τους αξιωματούχους και από τις δύο πλευρές να χαιρετίζουν την εξέλιξη αυτή.

Η εβδομαδιαία «Αντίλογος» με τίτλο «Συγκόλληση» γράφει ότι πρωτοβουλία ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο αναλαμβάνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας και προς τον σκοπό αυτό θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς πριν την κρίσιμη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 3 Αυγούστου. Αλλού προβάλλει αφιερώματα στον Καραβά, ‘τον σκλαβωμένο παράδεισο’ και στη Λάπηθο το ‘κέντρο προόδου από τα πανάρχαια χρόνια’. 

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με κύριο τίτλο «Μεσάζοντες του Αττίλα» γράφει ότι στα όρια της εθνικής μειοδοσίας φθάνει η ενέργεια κυκλώματος στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί και δικηγόροι που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πάλι τον πόνο των προσφύγων. Αλλού γράφει ότι οι εργασίες για το άνοιγμα του Λιμνίτη προχωρούν κανονικά με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη και ότι το οδόφραγμα ανοίγει τέλη Σεπτέμβρη. 

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βγάζει .. δεν βγάζει την πενταετία ο Χριστόφιας» ότι ΑΚΕΛ και Προεδρικό διαδίδουν ότι κινδυνεύει η πενταετία Χριστόφια για να σταματήσουν την κατρακύλα των ποσοστών. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι την παραίτησή του από τη θέση του Αναπληρωτή ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υπέβαλε ο Ντίνος Πασπαλίδης και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο λόγος είναι ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. 

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση «The Cyprus Weekly» στο κύριο της θέμα αναφέρεται στις καιρικές συνθήκες και γράφει ότι η Κύπρος ετοιμάζεται για τον πρώτο σοβαρό καύσωνα με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν θερμοκρασία για το Σαββατοκύριακο 40 βαθμούς και ψηλή υγρασία. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει για τις κυπριακές τράπεζες που πέρασαν με επιτυχία το τεστ προσομοίωσης ακραίων κινδύνων και ότι το γεγονός αυτό χαιρέτισαν τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Κεντρική Τράπεζα.



ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου