Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πέταξε για το Τορόντο ο ΠΑΟ, θέλει Γιούρκα και Μάντζιο η Πόρτσμουθ

Αθήνα: Το μακρινό ταξίδι προς το Τορόντο ξεκίνησε γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η αποστολή του Παναθηναϊκού, όπου την Τρίτη (3/8) θα δώσει φιλικό αγώνα με την Ίντερ, ενώ θα ακολουθήσει και αυτό με τη Μίλαν (6/8) στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Παίκτες και προπονητικό τιμ αν και έδειχναν ευδιάθετοι, δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, παρά το... βάρβαρο πρωινό ξύπνημα. Όπως ήταν φυσικό, οι παίκτες των «πρασίνων» ήταν η... ατραξιόν του αεροδρομίου, ενώ κάποιοι Γάλλοι τουρίστες πλησίασαν τους Γκοβού και Σισέ προκειμένου να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Πρώτος σταθμός θα είναι η Φρανκφούρτη και από εκεί έπειτα από 6 ώρες η αποστολή θα επιβιβαστεί εκ νέου με προορισμό τον Καναδά.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μάντζιος, Γκαλίνοβιτς, Κλέιτον, Γκάμπριελ και Μελίσσης, καθώς και ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα θα πάει απευθείας στο Τορόντο από τη Βραζιλία, ενώ ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή θα ενσωματωθεί στην αποστολή την Κυριακή.

Αναλυτικά η 21μελής αποστολή: Τζόρβας, Καρνέζης, Φερνάντες, Βύντρα, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Σιμάο, Δημούτσος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Λέτο, Γκοβού, Σισέ, Πετρόπουλος και Μαυρίας.

Λέτο: «Οι οπαδοί μας είναι παντού»

Ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τις Ίντερ και Μίλαν, Τζιμπρίλ Σισέ και Σεμπάστιαν Λέτο μίλησαν στην «Toronto Sun» για την παρουσία της ομάδας στο Τορόντο, τους στόχους τους και για τους οπαδούς του «τριφυλλιού» που βρίσκονται παντού!

«Έμεινα συγκεντρωμένος στον στόχο μου ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να είμαι πρωταθλητής και να βρίσκομαι στην ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό ήθελα να πετύχω και ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά τα κατάφερα», δήλωσε αρχικά ο Σισέ, με το άρθρο να κάνει στη συνέχεια αναφορά στην απογοητευτική παρουσία της Εθνικής Γαλλίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής την οποία ο άσος του Παναθηναϊκού θέλει να αφήσει πίσω του.

«Θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως παίκτης πρέπει να ξεκινήσω κάτι νέο. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να βγάλουμε από το μυαλό μας το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι κάτι που θέλουμε να θυμόμαστε», τόνισε.

Ενόψει του φιλικού με την Ιντερ, από το οποίο μεγάλος απών θα είναι μόνο ο Γουέσλι Σνάιντερ, ο Σισέ θυμήθηκε την προηγούμενη ποδοσφαιρική εμπειρία του στο Τορόντο με τη Λίβερπουλ: «Φυσικά το Τορόντο είναι μια σπουδαία πόλη, έπαιξα εκεί όταν ήμουν στη Λίβερπουλ. Ήταν υπέροχα. Είχαμε περάσει πραγματικά καλά εκεί.

»Είναι τιμή για εμάς (να παίζουμε με την Ίντερ), θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να κερδίσουμε το ματς και για να δυσκολέψουμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα».

Για την αναμέτρηση μίλησε και ο Σεμπάστιαν Λέτο, λέγοντας ότι, παρά την κούραση, οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα προσπαθήσουν να ευχαριστήσουν τους πολλούς οπαδούς της ομάδας που θα βρεθούν κοντά τους:

«Είναι πολύ δύσκολο, θα είμαστε πολύ κουρασμένοι (από το ταξίδι), αλλά θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε για το ματς. Ξέρω ότι έχουμε πολλούς Έλληνες οπαδούς εκεί.

»Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να μας δουν. Θα είναι κάτι υπέροχο. Πιστεύω ότι υπάρχουν Έλληνες οπαδοί παντού. Είμαι από την Αργεντινή και υπάρχουν και εκεί Έλληνες οπαδοί της ομάδας».

Δίνει Ουτάκα για Γιούρκα και Μάντζιο η Πόρτσμουθ
Τον Τζον Ουτάκα ως αντάλλαγμα για τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Βαγγέλη Μάντζιο προσέφερε η Πόρτσμουθ στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Οι «Πομπέις» θέλουν να ξεφορτωθούν το βαρύ συμβόλαιο του πρώην άσου της Ρεν, προκειμένου να μειώσουν τα χρέη του συλλόγου μετά και τον υποβιβασμό από την Premier League.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής του Αγγλικού συλλόγου, Άντριου Ανδρονίκου, πρόκειται να έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1982, ο Νιγηριανός επιθετικός έχει θητεία κυρίως στη Γαλλία, αγωνιζόμενος στη Λανς από το 2002 έως το 2005 και στη συνέχεια στη Ρεν μέχρι το 2007, όταν και πήρε μεταγραφή στην Πόρτσμουθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου