Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Chrysler με τιμή 858.000 δολάρια…

Ορισμένα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, μπορούν να χαρακτηριστούν απλά ως έργα τέχνης. Από όποια πλευρά και να τα κοιτάξεις, αυτό που σου μένει είναι απλά και μόνο η ικανοποίηση. 


Χωρίς να θέλουμε να υπερβάλλουμε, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Chrysler Thomas Special, ένα coupe μοντέλο του 1953, που παράχθηκε σε ελάχιστα κομμάτια, με αποτέλεσμα σήμερα η τιμή του να είναι εξωπραγματική. Σύμφωνα με μία εταιρία που δραστηριοποιείται στις δημοπρασίες και εδρεύει στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η τιμή του συλλεκτικού αυτοκινήτου αγγίζει τα 858.000 δολάρια.



Απίστευτη λεπτομέρεια και φινίρισμα (για την εποχή) στο εσωτερικό του συγκεκριμένου Chrysler

Αν και αυτό το ποσό είναι απίστευτα υψηλό για έναν απλό οδηγό, για έναν συλλέκτη μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Και αυτό, διότι το Thomas Special, που σχεδιάστηκε από τον Virgil Exner, έχει κατασκευαστεί σε έξι κομμάτια, τα οποία φτιάχτηκαν για την Chrysler, ενώ άλλα 12 κατασκευάστηκαν για τον ιταλικό οίκο Ghia, που έβαλε και την υπογραφή του. Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με έναν 8κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου