Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η πτώση βλεφάρων συντελεί αρνητικά στην σεξουαλικότητα ενός ατόμου;

Πολλές μυϊκές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για το άνοιγμα και το κλείσιμο του ματιού, για το πόσο πολύ μπορεί να ανοίξει και το πόσο καλά μπορεί να κλείσει κατά την διάρκεια του ύπνου. Όταν ο μυς που ευθύνεται για το πόσο ψηλά θα σηκωθεί το καπάκι του ματιού (άνω βλέφαρο) -όταν αυτό ανοίγει- δεν είναι τελείως αναπτυγμένος το καπάκι αδυνατεί να ανοίξει πλήρως.


Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβαίνει στο ένα ή και στα δύο μάτια, να είναι συμμετρική ή ασύμμετρη και να είναι απλά ορατή ή πολύ έντονη. Εάν και άλλες μυϊκές δυνάμεις αδυνατούν να παίξουν σωστά τον ρόλο τους εξαιτίας διαφόρων άλλων αιτιών το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό. Για παράδειγμα ο μυς του Muller (ανελκτήρας μύς άνω βλεφάρου) είναι πιο δυνατός το πρωί και αποδυναμώνεται στην διάρκεια της ημέρας.

Είναι σαφές λοιπόν πως ένα τέτοιο φαινόμενο δημιουργεί ποικίλα και εξίσου σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στην λειτουργικότητα του ματιού αλλά και στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου του ασθενή. Συνεπώς ο ασθενής έχει μονίμως την όψη ενός ταλαιπωρημένου, κουρασμένου, λυπημένου και νυσταγμένου ανθρώπου.

Η πτώση του άνω βλεφάρου και το μισάνοιχτο βλέμμα επιδρά άμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τα οποία όσο άψογα κι αν είναι, επισκιάζονται από το πρόβλημα των ματιών, περνούν απαρατήρητα και ουσιαστικά το εν λόγω άτομο δεν έχει καμία διαφοροποίηση στην έκφρασή του είτε είναι χαρούμενο, είτε λυπημένο, είτε θυμωμένο.

Φυσικό επακόλουθο λοιπόν την πτώσης των βλεφάρων είναι να προκληθεί στον ασθενή μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα, έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού τα οποία με την σειρά τους έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις κοινωνικές και σεξουαλικές του σχέσεις.

Το άτομο αυτό γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να καλύψει το πρόβλημά του με κανένα καλλωπιστικό τρικ και πως όσο κομψά και να ντυθεί, όσο έξυπνα κι αν συμπεριφερθεί, η προσοχή όλων επικεντρώνεται σε ένα και μόνο σημείο: στο δικό του μελαγχολικό βλέμμα.

Κι είναι αλήθεια πως ασυνείδητα όταν βλέπουμε ένα άτομο λυπημένο -είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι- νοιώθουμε κι εμείς λύπη για αυτόν. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι οι άλλοι τον λυπούνται, η ήδη κακή του ψυχολογία επιδεινώνεται.

Κι ενώ μπορεί να βγαίνει έξω και να συναναστρέφεται με άνεση, στην ουσία φοβάται την απόρριψη, νοιώθει αδύναμος και δεν τολμά εύκολα να ψάξει για σύντροφο. Και στην περίπτωση που έχει ήδη, ζει με την ανασφάλεια ότι θα χωρίσει ή θα πέσει θύμα απιστίας. Με σύντροφο λοιπόν την ανασφάλεια δεν αφήνει τον εαυτό του να απελευθερωθεί σεξουαλικά, να παίξει όλους τους ρόλους μέσα στο ερωτικό παιχνίδι και να γευτεί την χαρά της ερωτικής απόλαυσης.

Με την αποκατάσταση της πτώσης των βλεφάρων σε συνδυασμό με Βλεφαροπλαστική ο ασθενής άμεσα βελτιώνει την εικόνα του προσώπου του και της οράσεώς του.

Πάνω από όλα όμως βλέπει την ζωή με “άλλα μάτια” αυτά που αρέσουν πάνω από όλα στον ίδιο κι έτσι χωρίς να αισθάνεται πλέον άβολα και αμήχανα για το πρόβλημά του, συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς τομείς δίνοντας πάνω από όλα σημασία στην σεξουαλική του ζωή αφού αυτήν είχε στερηθεί περισσότερο.

Ένας άνθρωπος σεξουαλικά ενεργός και ικανοποιημένος αποδίδει πιο πολύ στον επαγγελματικό τομέα και γεμίζει με θετική ενέργεια τους γύρω του. Η καλή σεξουαλική ζωή του ανθρώπου είναι ο πρώτος και τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα ου ενώνει την ζωή με την ψυχική ισορροπία και σωματική υγεία.






zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου