Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Siemens: Έχασε συμβόλαιο 5.7εκ. της ΑΗΚ

Στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών είχε καταφύγει η Siemens AG σε σχέση με διαγωνισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου αξίας 5.7εκ. ευρώ και ο οποίος κατοχυρώθηκε σε άλλη εταιρεία.

Η Siemens, προσέφυγε στην Αρχή εναντίον της απόφασης της ΑΗΚ να την αποκλείσει από τον διαγωνισμό για την «προμήθεια μονάδων διακόπτων βρόγχου 22Kv με μόνωση αέριο SF6» για την ομάδα, Group 1 και 1A, παραθέτοντας τέσσερις λόγους με αρκετά υποσημεία αναφοράς ο καθένας.


Η ΑΑΠ στην απόφαση της σημείωσε πως η θέση της ΑΗΚ να απορρίψει την προσφορά της εταιρείας ήταν ορθή αφού στα πλαίσια της ίδιας της προσφοράς της Siemens αναφέρεται πως συγκεκριμένος όρος που έθεσε η ΑΗΚ δεν τηρείται.

«Η εν λόγω ρητή παραδοχή καθιστά άστοχη κάθε περαιτέρω έρευνα από τον Αναθέτοντα Φορέα σε σχέση με το θέμα με αποτέλεσμα να μη συντελείται με κανένα τρόπο οποιαδήποτε παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας εκ μέρους του», αναφέρει στην απόφαση της η ΑΑΠ. 

Τα όσα δε ανέφεραν οι Αιτητές ενώπιον μας, προστίθεται, δεν είναι κατά την κρίση μας παρά μία εκ των υστέρων προσπάθεια διάσωσης της προσφοράς τους δια της αναίρεσης των ίδιων των λεγομένων τους, σημειώνεται στην απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου