Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η Ανόρθωση θέλει τον... Κίκη της

Η καλύτερη λύση για τα διοικητικά προβλήματα της Ανόρθωσης είναι ο επίτιμος πρόεδρός της Κίκης Κωνσταντίνου, ο οποίος από αύριο αναμένεται να πάρει τα ηνία, αφού παρουσιάσει σε νέα γενική συνέλευση τούς συνεργάτες του και πάρει την έγκριση των μελών. Θα έλεγε κάποιος πως η Ανόρθωση θέλει τον... Κίκη της, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που ανέλαβαν την προεδρία της με το ίδιο όνομα. Θυμηθείτε τον μ. Κυριάκο Θεοχάρους, τον  Κυριάκο Κούσιο και τον προσφάτως, έστω και για λίγο, Κίκη Χρυσάφη.



Ο Κίκης Κωνσταντίνου είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει προσωπικότητα στο Συμβούλιο και να επιβάλει σιδηρά πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και την αποφασιστικότητά του μπορεί να οδηγήσει το σωματείο και την ομάδα στον  σωστό δρόμο, χωρίς αμφισβητήσεις και μουρμουρητά. Το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες και στελέχη του συλλόγου τον κάλεσαν να επιστρέψει για να συντονίσει τις διοικητικές διεργασίες, δείχνει την αγάπη και εκτίμηση της οποίας τυγχάνει αλλά και την καθολική άποψη πως αυτός μόνο μπορεί να συνενώσει όλες τις δυνάμεις και να σταματήσουν τα μουρμουρητά και οι αντιπαραθέσεις.

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια και ο κ. Κωνσταντίνου να ήθελε την ξεκούρασή του, όμως δεν μπορούσε ν' αρνηθεί σ' αυτό το ανορθωσιάτικο κάλεσμα για να σταματήσει ο κατήφορος της ομάδας και να επέλθει ουσιαστική ενότητα. Η αγάπη του προς το σύλλογο υπερίσχυσε των προσωπικών προβλημάτων. Ο Κίκης Κωνσταντίνου έχει γραφτεί στην ιστορία ως ο πρόεδρος που άλλαξε το DNA της Ανόρθωσης. Από μια μέτρια ομάδα στα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς, την έκανε μόνιμη  πρωταγωνίστρια κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Η Ανόρθωση γυρίζει σελίδα και όλοι οι παράγοντες και φίλοι της πρέπει να βοηθήσουν για να βρεί και πάλι η ομάδα το δρόμο της. 

Απόψεις επί παντός επιστητού
* Στα 13 χρόνια που ήταν πρόεδρος ο Κίκης Κωνσταντίνου, ασφαλώς έκανε και λάθη. Δεν κάνουν λάθη αυτοί που δεν κάνουν τίποτε.
* Δεν υπάρχει φίλαθλος, όχι μόνο της Ανόρθωσης, που να μην αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Κίκη στην ομάδα. Φάνηκε άτυχος που τότε η Ανόρθωση δεν μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. 
* Επιστροφή στους Βούλγαρους για την Ανόρθωση. Ο Στόιλοφ έχει περγαμηνές, όμως στο γήπεδο θα δείξει το έργο του. Και πρέπει να βρει 2-3 νέους και αξιόλογους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. 
* Όσον αφορά αυτούς που έφερε ο Όγιος και κάνουν... τα δικά τους, ο Κίκης είναι αυτός που θα τους ξυπνήσει. Έχει τον τρόπο. 
* Στην Ανόρθωση ο πιο πρόσφατος Βούλγαρος προπονητής που εργάστηκε ήταν ο Νικολάι Κοστόφ. Πιο πίσω ήταν οι Γκ. Βασίλιεφ - Ιορτάνοφ, ο μ. Ίλτσεφ και ο μ. Γκ. Πατσιάτσεφ.
* Επί εποχής Βασίλιεφ στην Ανόρθωση έπαιζαν οι συμπατριώτες του Τοντόροφ, Ιλ. Κιριάκοφ και Ιγνάτοφ.
* Ο Κιριάκοφ θα είναι συνεργάτης του Στόιλοφ. Είναι στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και κάνει τον προπονητή σε ομάδα του αγροτικού. Δούλεψε και στις οικοδομές για να βγάλει το ψωμί του. 
* Γιατί δεν προτιμήθηκε ο Γερμανός; Καθυστερούσε να απαντήσει. Ίσως γιατί δεν του άρεσε το 6μηνο συμβόλαιο. Δεν ξέρει καλά τι σημαίνει Κίκης. 
* Ίσως πάλι να είναι η... τύχη της Ανόρθωσης. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με Γερμανούς προπονητές.
* Δεν άρεσαν στον Κ. Κούσιο οι τελευταίες εξελίξεις και φεύγει. Ίσως και ο Κ. Χρυσάφης, που έκανε λίγες μέρες και με... διακοπές, πρόεδρος της Ανόρθωσης.
* Στην Ανόρθωση πρέπει να κοιτάξουν μπροστά. Να γυρίσουν σελίδα και να συμπαρασταθούν στη Διοίκηση και την ομάδα για να έλθουν καλύτερες μέρες. 
* Η μοίρα το έφερε, η Ανόρθωση να γιορτάσει τα 100χρονά της με τον Κίκη Πρόεδρο. 
Είναι κάτι που το άξιζε αυτός ο άνθρωπος. 
* Σίγουρα θα ήταν ιδανικό να βρισκόταν στον πάγκο ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ένας άνθρωπος που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα.
* Όλοι κρίνονται στις δύσκολες στιγμές. Και στην Ανόρθωση δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μείνει πίσω. Όλοι οφείλουν να δηλώσουν παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου