Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έκθεση AUTO BUILT TUV 2011...Εξέπληξε η Toyota

Η Toyota διέπρεψε στην έκθεση του Auto Bild TUV 2011, με 8 μοντέλα της να κατακτούν 17 συνολικά θέσεις στις 5 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες (2-3, 4-5, 6-7, 8-9, 10-11 χρονών), καθιστώντας την την πιο επιτυχημένη μάρκα. 

Άξιον αναφοράς ότι η δεύτερη και τρίτη μάρκα, αντίστοιχα, απέχουν κατά πολύ, με μόνο 8 και 10 θέσεις στις πρώτες δεκάδες. Αυτό αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο τα υποδειγματικά πρότυπα ποιότητας των αυτοκινήτων Toyota. 

Το υψηλής τεχνολογίας πλήρες υβριδικό Prius αποδείχθηκε το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Από το σύνολο των αυτοκινήτων που εξετάστηκαν, μόνο 2,2% του συνολικού αριθμού παρουσίασαν την οποιαδήποτε δυσλειτουργία, με το Prius να εξασφαλίζει την πρώτη θέση με το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών ανάμεσα στα αυτοκίνητα 2-3 χρόνων. 

Στη 2η θέση βρίσκεται το Toyota Auris που κατέλαβε τη 2η θέση στην ίδια κατηγορία, με ποσοστό δυσλειτουργιών μόλις 2,3%. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στις κατηγορίες φρένα, αναρτήσεις, φώτα και περιβάλλον, ούτε το Prius αλλά ούτε και το Auris παρουσίασαν κάποια σημαντική αδυναμία. 

Και τα δύο μοντέλα κατέγραψαν επίπεδα ελαττωμάτων πολύ κάτω από το 5,5% που είναι ο μέσος όρος στην έκθεση του TUV, η οποία καλύπτει όλα τα μοντέλα όλων των κατασκευαστών. 

Το ίδιο ισχύει και για το Corolla Verso. Αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στην έκθεση του TUV 2009 στην κατηγορία αυτοκινήτων με ηλικία 2-3 χρόνων, το Verso εξασφάλισε τη νίκη για το 2011 στην κατηγορία αυτοκίνητων 4-5 χρόνων, με ποσοστό ελαττωμάτων μόνο 4,2%. 

Στην πρώτη δεκάδα των κατηγοριών τους εξασφάλισαν επάξια θέση και τα Avensis, Rav4, Yaris, και Corolla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου