Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Οικολογική διαφήμιση με την Πάμελα Αντερσον απαγορεύτηκε στο Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Μια διαφήμιση που παρουσιάζει την εξαιρετικά ελαφρά ενδεδυμένη Πάμελα Αντερσον να "γδύνει" ταξιδιώτες απαγορεύτηκε από τη διοίκηση του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε η οργάνωση για την προστασία των ζωών ΡΕΤΑ.

Η διαφήμιση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που έχει δημιουργήσει η διεθνής οργάνωση για την προστασία των ζώων ΡΕΤΑ που αγωνίζεται ενάντια στη χρήση του δέρματος και της γούνας των ζώων στις δημιουργίες των σχεδιαστών μόδας.


Στη συγκεκριμένη διαφήμιση, η πρώην πρωταγωνίστρια του Baywatch, ντυμένη με ένα αποκαλυπτικό κοστούμι υπαλλήλου της ασφάλειας των αεροδρομίων σταματά ταξιδιώτες για έλεγχο και τους αφαιρεί οτιδήποτε δερμάτινο έχουν επάνω τους, από ζώνες, παπούτσια μέχρι δερμάτινα σακάκια και γούνες.

Στη διαφήμιση με τον τίτλο "Cruelty doesn’t fly" (Η βαρβαρότητα δεν πετάει), εμφανίζονται επίσης οι κωμικοί Στηβ-Ο, Αντι Ντίκ και Κάρολ Λίφερ, ένα ζευγάρι γυμνά μοντέλα και η γερμανίδα punk icon Νίνα Χάγκεν.

Η ΡΕΤΑ ήλπιζε να προβάλει τη συγκεκριμένη διαφήμιση σε γιγαντο-οθόνες σε όλη την έκταση του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οπότε υπάρχει εξαιρετικά αυξημένη κίνηση καθώς περισσότεροι από 100.000 επιβάτες την ημέρα περνούν από τους χώρους του αεροδρομίου.

Ωστόσο η εταιρία JCDecaux, που διαχειρίζεται τα διαφημιστικά προγράμματα του αεροδρομίου, απέρριψε τη συγκεκριμένη διαφημιστική ταινία ως ακατάλληλη.

Η ΡΕΤΑ ανακοίνωσε ότι έχει την ελπίδα να προβάλει τη διαφήμιση αυτή στα αεροδρόμια του Βερολίνου, του Τόκιο, του Σίδνεϊ και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ήταν το πρώτο που την απέρριψε.

Πριν από λίγους μήνες, μια άλλη διαφήμιση της ΡΕΤΑ, στην οποία μετείχε και πάλι η Πάμελα Αντερσον, ένθερμη υποστηρικτής των διεκδικήσεων της διεθνούς οργάνωσης, και εμφανιζόταν με ένα τολμηρό μπικίνι και το σώμα της ήταν σχεδιασμένο με τομές κρέατος, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι κρεοπώλες στα καταστήματα τους, απαγορεύτηκε στο Μόντρεαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου