Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες που έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη, η συμφωνία για οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, η επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στην Αγκυρα ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου και η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου ότι ζήτησε μελέτη για ενδεχόμενη εξαγορά από την Εκκλησία της Γιουροσύπριας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.
 
Η ''Αλήθεια'', στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μυστικό μέλος της ΚΕ ο Χριστόφιας'' γράφει ότι τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να κρατηθεί για πολύ μακριά από την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, καθώς διορίστηκε από τη νέα ΚΕ ως μυστικό μέλος της μαζί με άλλους τρεις συντρόφους του. Αλλού γράφει ότι εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του κόσμου να αντισταθεί στα τυχερά παιχνίδια ειδικά την περίοδο των εορτών, κρατικοί, ιδιωτικοί οργανισμοί και ανεξάρτητοι ιδιώτες σκαρφίζονται τρόπους για να στραγγίσουν πορτοφόλια και τραπεζικούς λογαριασμούς.  
 
Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Συντελεστής δόμησης τώρα και με... 'ρόδες''' γράφει ότι σημαντικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες γης να μεταφέρουν, να πωλούν ή να ''αποταμιεύουν'' συντελεστή (δομήσιμο εβδαδόν) εισάγει νέα νομοθεσία που βρίσκεται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου υποβλήθηκε χθες σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην Αγκυρα και αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη ή την Πέμπτη.  
 
Η ''Σημερινή'', στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Αλμα των τιμών και δοκιμασία των ευάλωτων ομάδων'' γράφει ότι ακριβά θα πληρώσουν φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά και τη ζεστασιά των γιορτών οι καταναλωτές, καθώς έρευνα της εφημερίδας δείχνει ότι οι τιμές σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και σε καύσιμα, είναι ψηλότερες σε σύγκριση με πέρσι. Αλλού γράφει ότι η Εκκλησία ξεσπάθωσε χθες κατά της διζωνικής ομοσπονδίας και της πολιτικής που ακολουθείται στο Κυπριακό.  
 
Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Πτήσεις με πολλά εμπόδια'' γράφει ότι τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη, ενώ σοβαρά επηρεασμένη είναι και η Κύπρος, αφού ακυρώθηκαν πτήσεις προς και από τη Βρετανία και καθυστέρησαν πτήσεις προς και από τις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι έρευνα εναντίον του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου δρομολογεί η Υπουργός Συγκοινωνιών σε σχέση με δεκάδες παράνομες προσλήψεις ωρομίσθιων υπαλλήλων στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού.  
 
Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Κυριαρχικό δικαίωμα η ΑΟΖ'' γράφει ότι οι συμφωνίες για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης βρίσκονται στο πλαίσιο της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή η άσκηση δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν απέκλεισε χθες η Εκκλησία να εντάξει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της και τις αερομεταφορές, εξαγοράζοντας τη Γιουροσύπρια, αναφέροντας ότι ζήτησε μελέτη για το θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου