Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Abarth: Η επιστροφή του μύθου!

Αναβιώνει ο θρύλος του Abarth που ζει στην καρδιά κάθε λάτρη του αυτοκινήτου. Ο σκορπιός επέστρεψε με ανανεωμένο λογότυπο, καινούργια γκάμα αυτοκινήτων και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η ψυχή του Abarth παραμένει η ίδια και σύμφωνα με την παράδοση, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο.
 
Το ένδοξο παρελθόν συνεχίζεται, η μαγεία του πάθους του χθες στο σήμερα: αυτή ήταν η ιδέα πίσω από το σχέδιο της Fiat να επαναφέρει στην αγορά το εμπορικό σήμα της Abarth.Η πιστή αναπαράσταση ενός ολόκληρου κόσμου συναισθημάτων, νικών, στυλ, συμβόλων που έκαναν το σήμα του σκορπιού ένα πραγματικό μύθο, έναν μύθο που συνεχίζει μέχρι σήμερα να συναρπάζει τους αυτοκινητιστές. Το εμπορικό σήμα της Abarth αντιπροσωπεύει έναν τρόπο ζωής, μια νοοτροπία που συνεπάγεται όλες τις έννοιες σχετικές με τον αθλητισμό: υπήρχε τη δεκαετία του '60, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον.
 
Η καινοτομία του εγχειρήματος κάνει σύγχρονη αναφορά σε όλες τις δραστηριότητες στις οποίες η Abarth & C. συμμετείχε στο παρελθόν, ξεκινώντας από τους αγώνες, στα πρωτότυπα αυτοκίνητα και στα πακέτα τροποποίησης του αυτοκινήτου και τέλος στην κατασκευή μοναδικών αντικειμένων μόδας.
 
Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος δημιουργήθηκε γύρω από τη σύγχρονη Abarth, βασισμένος στις αξίες, στον πρωτότυπο σχεδιασμό, στην χρήση υλικών κορυφαίας τεχνολογίας, με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και αυθεντικό πάθος για αγώνες αυτοκινήτων. Μεταξύ άλλων, το ανθρώπινο και τεχνολογικό δυναμικό της εταιρείας, η επαγγελματική περηφάνια των χιλιάδων ανθρώπων, τεχνικών, εργατών και διευθυντών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια στα εργοστάσια, στα γραφεία, ακόμα και στην πίστα. Μια πραγματική αναγέννηση που ξεκινά με την πλήρη επιστροφή των δραστηριοτήτων της Abarth στην ιστορική τοποθεσία στο Corso Marche.
 
Το κύριο στοιχείο του λογότυπου της Abarth, ο θρυλικός σκορπιός, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της ανεκτίμητης κληρονομιάς, μια αστείρευτη πηγή νικών και πάθους που γέννησαν ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα λατρείας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο ίδιος ο Carlo Abarth γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου κάτω από τον αστερισμό του Σκορπιού. Η ιδιοσυγκρασία του ανταποκρινόταν πραγματικά στην τυπική προσωπικότητα του ζωδίου του. Συγκρατημένος, αποφασιστικός και πεισματάρης, αλλά επίσης με τεράστια δύναμη θέλησης η οποία τον βοήθησε να δημιουργήσει μια επιτυχία τόσο τεράστια που έφτασε τα όρια του μύθου.
 
 
Fiat 500 Abarth
Το νέο Fiat 500 Abarth δημιουργήθηκε στο πνεύμα του ομώνυμου μοντέλου της δεκαετίας του 1960 και θέλει να αφήσει και αυτό το σημάδι του στους καιρούς μας.
 
Το εξωτερικό του Fiat 500 Abarth διατηρεί την κομψότητα του «απλού» μοντέλου αλλά τα διάφορα ιδιαίτερα στοιχεία του «σκορπιού» του δίδουν την ανάλογη επιθετικότητα.
 
Για παράδειγμα ο πίσω προφυλακτήρας που βελτιώνει την αεροδυναμική ή οι εισαγωγές αέρα εμπρός, που φροντίζουν για να τροφοδοσία των intercooler του κινητήρα με τον απαραίτητο αέρα. Στο πίσω μέρος οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης με το λογότυπο του σκορπιού και το spoiler στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα κάνουν τα πράγματα να δείχνουν πιο σπορ. Το εσωτερικό του Fiat 500 Abarth έχει διακοσμηθεί έτσι ώστε να αποπνέει μια κάπως αγωνιστική αίσθηση. Είναι εξοπλισμένο με δείκτη πίεσης του τούρμπο, shift light, τριάκτινο τιμόνι, αλουμινένια πατήδια, δερμάτινο μοχλό ταχυτήτων και χειρόφρενο, ενώ τα καθίσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα από την Abarth και είναι δερμάτινα ή από ύφασμα. Στοιχεία που δίδουν αμέσως την εντύπωση ότι βρίσκεται στο εσωτερικό ενός ιδιαίτερου αυτοκινήτου. Το Fiat 500 Abarth έχει χαμηλώσει για καλύτερο κράτημα στο δρόμο ενώ διαθέτει αεριζόμενα δισκόφρενα 284mm εμπρός και πίσω δίσκους 240mm. Ο υπερτροφοδοτούμενος, 16βάλβιδος κινητήρας diesel Τ-Jet 1.400 κυβικών αποδίδει 135 ίππους και επιτρέπει στο 500 Abarth να έχει μικρή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 7,9 δεύτερα, ενώ η τελική του φτάνει τα 205 χλμ./ώρα, και όλα αυτά με κατανάλωση μόλις 5,4 λίτρων καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο. 
 
Το παρόν της στη γκάμα Abarth δίδει και η ανοικτή έκδοση του Fiat 500.
 
 
Abarth Punto Evo
Δυνατό και δυναμικό, το Abarth Punto Evo εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία της Abarth πάνω στους κινητήρες Multiair και αποδίδει 165 ίππους και 25,5 kgm ροπής από τα 1.400 κυβικά των τεσσάρων κυλίνδρων του κινητήρα. Με τα 100 χιλιόμετρα την ώρα να έρχονται από στάση σε 7,9 δευτερόλεπτα, το Abarth Punto Evo εξοπλίζεται και με ένα νέο σύστημα επιλογής συμπεριφοράς του κινητήρα, των φρένων και της διεύθυνσης που ενισχύει την οδηγική εμπειρία, ενώ το Start & Stop μειώνει την κατανάλωση στην πόλη. Το σύστημα διαχείρισης ροπής ΤΤC ενεργοποιείται αυτόματα στο Sport mode και δίνει το παρόν όταν ο κινητήρας πιεστή ενώ συνεργάζεται με μια πιο σκληρή ανάρτηση.
 
Εξωτερικά το Abarth Punto Evo διαφέρει από το αντίστοιχο της «συμβατικό» μοντέλο της Fiat, όπως και στην περίπτωση του 500. Στοιχεία όπως ο φαρδύτερος εμπρός προφυλακτήρας με τα εκτεταμένα άκρα, τα πλαϊνά σπόϊλερ, ο ανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας με τα κεντρικά τοποθετημένα πίσω φώτα ομίχλης και τις διπλές εξατμίσεις και η νέα αεροτομή είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το διαφοροποιούν. Εσωτερικά η Abarth ακολουθεί και εδώ την προσεγμένη αγωνιστική ιδιαίτερη φιλοσοφία της με στοιχεία που τονίζουν τη διαφορετικότητα του μοντέλου από τα υπόλοιπα της γκάμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου