Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΟΡΘΩΣΗ Ανακοινώνουν τον νέο τεχνικό!

Αντίστροφα μετράνε στην Ανόρθωση για την ανακοίνωση του νέου τεχνικού, ο οποίος θα οδηγήσει την ομάδα της Αμμοχώστου στο 2011 και στη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής του ένδοξου σωματείου. Την βδομάδα που μας πέρασε, προσεγγίστηκαν αρκετοί προπονητές, προτάθηκαν ακόμα περισσότεροι για να φτάσουμε στη μικρή λίστα των δύο ονομάτων που έχουν ενώπιόν τους οι παράγοντες της «κυρίας», μέσα από την οποία θα προκύψει ο αντικαταστάτης του Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς. Ο λόγος φυσικά για τον 44χρονο Γερμανό Τόμας Ντολ, ο οποίος αποτελεί την πρώτη επιλογή, καθώς και τον μέχρι πρότινος ομοσπονδιακό προπονητή της Βουλγαρίας, Στανιμίρ Στόιλοφ. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, οι δύο υποψήφιο για την τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης αναμένονται το αργότερο μέχρι αύριο στην Κύπρο, για τις τελικές επαφές. 

Γερμανικό… προβάδισμα!
Όπως έγινε γνωστό, ο Τόμα Ντολ είναι ο νούμερο 1 στόχος των «κυανόλευκων», γι' αυτό και οι παράγοντες της ομάδας αισιοδοξούν ότι η κάθοδός του στο νησί θα αποτελέσει το τελευταίο επεισόδιο στο μίνι-σίριαλ πρόσληψής του. Ο πρώην τεχνικός του Αμβούργο, της Ντόρντμουντ και πιο πρόσφατα της τουρκικής Γκεντσελμπιρλίγκι, αναμενόταν να έρθει χθες (Κυριακή) στην Κύπρο, ωστόσο ειδοποίησε πως η άφιξή του θα πάρει παράταση ενός ή δύο 24ώρων. Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο 44χρονος Γερμανός τεχνικός αναμένεται να αφιχθεί σήμερα ή αύριο στη Λάρνακα και από τις τελικές επαφές θα προκύψει οριστική συμφωνία ή διαζύγιο. Για να μπει στο αερολάνο και να έρθει στη χώρα μας ο Ντολ, πάει να πει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες μέρες να προκύψει ανακοίνωση. 

Στο περίμενε ο Στόιλοφ
Παράλληλα, η Ανόρθωση είναι σε επαφές και με τον Βούλγαρο προπονητή Στανιμίρ Στόιλοφ, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά εναλλακτική λύση σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ναυαγήσει η περίπτωση Τόμας Ντολ. Χθεσινές πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο για κάθοδο και του 43χρονου Βούλγαρου στην Κύπρο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η περίπτωση του Γερμανού τεχνικού μόνο τυπικής διαδικασίας δεν πρέπει να θεωρείται.

Σήμερα η απόφαση;
Αυτό που απομένει λοιπόν είναι να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Ανόρθωσης, ο οποίος θα αναλάβει άμεσα τα ηνία της ομάδας, με στόχο να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο των υπηρεσιών. Όποιος και να είναι αυτός, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνει με την πρώτη βουτιά στα βαθιά, αφού η πρώτη υποχρεώση της Κυρίας μέσα στο 2011 είναι το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο «Αντ. Παπαδόπουλος». 

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν η απόφαση να παρθεί σήμερα, στο πλαίσιο της νέας συνάντησης των ανθρώπων οι οποίοι απαρτίζουν τη διοικούσα επιτροπή. Εάν τελικά βγει καπνός από τη σημερινή συνεδρία, τότε ο νέος τεχνικός θα δώσει το παρών του στην αυριανή προπόνηση για να έχει την πρώτη του γνωριμία με τους νέους του ποδοσφαιριστές και συνεργάτες. 

Στην αποψινή συνεδρία αναμένεται να καταρτιστεί σε σώμα και το νέο Δ.Σ. και ακολούθως θα οριστεί νέα ημερομηνία για την επόμενη Γενική Συνέλευση, η οποία θα εγκρίνει και το νέο διοικητικό σχήμα. 

Ίσως από Φεβράρη ο Σκοπελίτης
Την ίδια ώρα που εντατικοποιούνται οι διεργασίες για εξεύρεση του νέου αφεντικού, στην Ανόρθωση συνεχίζουν το ψάξιμο και για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει του υπόλοιπου μισού της σεζόν. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί η απόκτηση του 29χρονου Σέρβου επιτελικού μέσου Μάρκο Λουμπίκοβιτς, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον άλλες τρεις μετεγγραφές. Και λέμε «τουλάχιστον τρεις», γιατί δεν αποκλείεται ο Γιάννης Σκοπελίτης να μη δηλωθεί σαν μετεγγραφή του Ιανουαρίου και να εγγραφεί στη συνέχεια σαν άνεργος. 

Εάν ο Ελλαδίτης μέσος δείξει ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και είναι 100% έτοιμος να προσφέρει άμεσα στην ομάδα, τότε πολύ πιθανόν να εγγραφεί το Φεβρουάριο υπό το καθεστώς του ανέργου. Εάν, από την άλλη, ο Σκοπελίτης είναι έτοιμος για να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του, τότε θα αποτελέσει τη δεύτερη μετεγγραφή του Ιανουαρίου και θα απομένουν άλλες δύο κινήσεις για να πιάσουν το… κότα! Αυτές οι κινήσεις λογικά θα αφορούν το κέντρο της άμυνας και την επίθεση. Η όποια εξέλιξη όμως στα μετεγγραφικά δεν αναμένεται πριν από την ανακοίνωση του νέου τεχνικού, ο οποίος θα θέλει να έχει λόγο για τις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου