Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου €1 δισ.

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €1050 εκ. ανακοίνωσε την Παρασκευη η Τράπεζα Πειραιώς, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η Τράπεζα θα αναζητήσει αυτόνομη πορεία αντί συγχώνευσής της με άλλη τράπεζα του ευρύτερου ελληνικού χώρου. 

Η Τράπεζα θα εκδώσει κεφάλαιο €800 εκ. υπέρ των παλαιών μετόχων και μετατρέψιμα ομόλογα €250 εκ., καθιστώντας πιο απόμακρο το φημολογούμενο σενάριο συγχώνευσης της με τη Marfin Popular Bank εντός των επόμενων μηνών. 


Η απόφαση του Δ.Σ. της τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση στις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων. 

Είναι η τρίτη τράπεζα του ευρύτερου ελληνικού χώρου που προχωρεί σε αύξηση κεφαλαίου μετά την Εθνική (€1,8 δισ.) και την Τρ. Κύπρου (€345 εκ.). 

Όπως τονίζεται, η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας ενόψει του αυστηρότερου εποπτικού πλαισίου, αλλά και την ανταπόκρισή της στις αυξημένες προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, την ενδυνάμωση της θέσης της Τράπεζας, στο πλαίσιο των μακροοικονομικών συνθηκών της Ελλάδας και την παροχή δυνατότητας στην Τράπεζα να επωφεληθεί ελκυστικών ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. 
Η πραγματοποίηση της αύξησης ύψους €800 εκ. θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια, με το δείκτη Equity Tier I στο 9,5% και το δείκτη Tier I στο 10,8% (+200 μ.β.) pro forma με στοιχεία της 30 Ιουνίου 2010. Ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα διαμορφωνόταν στο 11,6%. 

Η Τράπεζα έχει δεσμευθεί, ως είθισται, σε περιορισμό έκδοσης νέων τίτλων κεφαλαίου (lock up) για περίοδο 180 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αύξησης. 


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Σάλλας δήλωσε: «Η αύξηση είναι ένα σημαντικό βήμα για την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο οδηγεί σε περαιτέρω ισχυροποίηση της κεφαλαιακής μας βάσης μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον και μας επιτρέπει να επωφεληθούμε από κάθε πιθανή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου